Професията Ловец на котки не е нещо ново за Бургас.

...
Професията Ловец на котки не е нещо ново за Бургас.
Коментари Харесай

Зоозащитници отговарят на бургазлията, който се обяви против позицията Ловец на котки

Професията Ловец на котки не е нещо ново за Бургас. " Ловецът " Румен връща Пазителя на Компаса откакто е бил оздравял. Архивна фотография
Това написа до Burgas24.bg зоозащитничка в отговор на писмото, което публикувахме през вчерашния ден по отношение на позицията " Ловец на котки ". Жената, определяща себе си като " осведомена с казуса " дава отговор на въпросите, отправени от наш четец. Публикуваме позицията й без редакторска интервенция:
" Поради обстоятелството, че на улицата няма естествени условия за живот на тези животни, най-нормалният метод да се спре увеличението на популацията им е кастрацията. Община Бургас реализира кастрационна стратегия от 2010г. Тук към този момент е ролята на по този начин наречения ловджия на котки, който хваща с капан котките, носи ги за интервенция - кастрация в клиника " Мобивет " в к-с " Славейков ", след което ги взема и настанява в помещение за следоперативно възобновяване и на идващия ден ги връща по местата от където са взети животните.
Ловецът не би трябвало да хваща животни под 5-6 месечна възраст, които са прекомерно дребни за кастрация, а също по този начин и животни във очевидно недобро здравословно положение. Хубаво е да стане ясно, че залаването на котки за кастрация е единственият човечен метод да се ограничи популацията им, която както знаете е прекомерно повишена. На улицата са лишени от дом, от храна и вода, от обезпаразитяване и лекуване. Шепа хора обгрижват безчет животни и не смогват нито с храна, нито с лекуване, нито пък могат да им обезпечат дом. Всеки, който е всекидневно измежду животните и ги храни и лекува, е наясно, че кастрацията е наложителна с цел да се ограничи броят на бездомните страдащи животни.
Пиша това от позицията на човек, който е всекидневно измежду тях, осигурявайки им топла храна, вода, лекуване, къщички и като човек, на който му е писнало да събира трупове от улицата и междублоковите пространства. Доста от бургазлии вземат решение да се оправят с повишаването на популацията като изтровят животните, като стрелят по тях, като пускат кучетата си с цел да ги удушат, тъй че единствения човечен метод остава кастрацията ".
Междувременно от Сдружение с нестопанска цел " Сърце за животните " прецизираха пред Burgas24.bg какви документи са нужни на претендентите за позицията " ловджия на котки ".
Кандидатите подават следните документи в деловодството на Община Бургас адресирани към
дирекция " Околна среда ":  
1. Заявление до кмета на Община Бургас;
2. Професионална автобиография;
3. Копие на документ за добита просветително -квалификационна степен;
4. Копие на трудова книжка;
5. Копие на удостоверение за ръководство на МПС
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР