Disney продължава да прави римейкове на своите класически филми, като

...
Disney продължава да прави римейкове на своите класически филми, като
Коментари Харесай

Новата версия на Снежанка предизвика спорове в социалните мрежи още преди премиерата си

Disney продължава да прави римейкове на своите типичен филми, като идващият в листата е " Снежанка ". До премиерата му остава една година, само че филмът към този момент провокира рецензии и разногласия в обществените мрежи след мнения, направени от основната актриса Рейчъл Зиглер.

Феновете на Disney я атакуват по разнообразни аргументи, като измежду нападките има такива и на расова основа. През последния месец Зиглер е порицавана за свои разнообразни изявленията от предишното, в които се изрича отрицателно за истинската " Снежанка ". В едно от тях споделя, че намира филмът за заплашителен и го е гледала единствено един път.

Актрисата също по този начин акцентира, че класиката от 1937 година е " извънредно остаряла, що се отнася до дамите " и новата версия няма да се върти към любовната история на приказната героиня.

" Оригиналният анимационен филм е излязъл през 1937 година и това е доста явно. Има огромен акцент върху любовната история [на Сженака] с човек, който безусловно я преследва. Странно. Странно. Така че този път не направихме това ", изяснява Зиглер.

Звездата споделя, че в римейка героинята ѝ няма да бъде избавена от принца и няма да мечтае за същинска обич - вместо това огромната ѝ цел е да бъде водач.

Това обаче наподобява обиди някои фенове на класиката. Едни се възмутиха от очевидната липса на принц в сюжета, до момента в който други недоволстват от обстоятелството, че героинята не може да бъде водач и по едно и също време с това да има любовен интерес.

Това породи цялостен спор в обществената мрежа TikTok. Един консуматор показва, че дамите " към този момент не би трябвало да избират сред кариера и обич, тъй като могат да имат и двете " и дава за образец филмите за супергерои, в които мъжете могат да имат всичко.

" Те могат да спасят деня, да имат кариера и да избавят момичето... тъй че за какво ние да не можем да имаме това? ", пита дамата.

Друг пост в обществените мрежи гласи: " Това, че една жена цени нещо друго, не я прави по-малко скъпа ".

В разногласията се включи и американската инфлуенсърка Триша Пейтас, която подлага на критика Зиглер за това, че е приела основната роля, макар че не харесва " Снежанка ".

" Фактът, че тя не харесва Снежанка.... за какво? Защо?. Зенгер не може да се оправи с това. Има хора, които биха платили пари, с цел да играят Снежанка. Снежанка е емблематична на толкоз доста равнища, само че ти обществено казваш, че не харесваш нищо във кино лентата ", споделя известната персона.

Актрисата не е дала отговор непосредствено на рецензиите - само че споделя в профила си в X (бившия Twittter) туитове в своя поддръжка. На 11 август тя написа, че се надява " светът да стане по-мил ", а по-късно отговори на различен консуматор, пишейки: " толкоз съм изтощена. мисля, че това е краят за мен, в случай че би трябвало да съм почтена ".

А къде са седемте джуджета?

Съдбата на седемте джуджета от приказката също беше включена в дебата в обществените мрежи, откакто се появиха неофициални фотоси и информация за кино лентата, в който джуджетата в действителност са избрани като " вълшебен същества ". В актьорския състав обаче попада единствено един човек, който е представител на общността на хора с хипофизарен нанизъм (изоставане в растежа, дължащо се на понижена продукция - б.ред.).

По-рано звездата от " Игра на тронове " Питър Динклидж съобщи, че концепцията в римейка да бъдат включени седем джуджета е " остаряла ". Впоследствие Disney излезе с изказване, че ще " избегне усилването на стандартите от истинския анимационен филм ".

Д-р Ерин Причард, старши учител по увреждания и обучение в университета " Ливърпул Хоуп ", споделя пред BBC, че се радва, че в този момент тези приказни герои са наречени " вълшебен същества " вместо джуджета.

" Моите проучвания демонстрират, че доста от стандартите, които хората в това общество срещат, са повлияни точно от " Снежанка и седемте джуджета ".

Историята е написана за първи път от Братя Грим при започване на XIX век.

" Начинът, по който джуджетата са изобразени в анимационната класика, се разграничава доста от истинската версия на Братя Грим. Те са инфантилизирани и построени като фигури за развлечение, което ги трансформира в посмешище ", споделя доктор Причард.

Новата версия на " Снежанка " се чака да излезе на огромния екран през март 2024 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР