Директори оказват политически чадър върху монополни фирми“, категоричен е бившият

...
Директори оказват политически чадър върху монополни фирми“, категоричен е бившият
Коментари Харесай

Александър Дунчев: Лъжат хората, че ще има контрол на Капитан Андреево

„ Директори оказват политически чадър върху монополни компании “, безапелационен е някогашният народен представител

Държавата поема цялостния надзор на храните, които минават през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. С решението на Министерски съвет елементи от пропускателния пункт на границата ни с Турция ще станат и обект от националната сигурност. 

Тези ограничения няма да решат трупаните с години проблеми. Това е ход за избавление на служебното държавно управление, откакто уволниха безусловно скандално единствения човек, който посмя да разбие схемата на „ Капитан Андреево “ – проф. Христо Даскалов, досегашен шеф на Българската организация по сигурност на храните. Този ход е комичен, тъй като не става дума за същински държавен надзор, а за оповестяване на 2 от 6 здания за такива със стратегическо значение. В тях не са включени отдадените на „ Евролаб “. Лъжем хората, че ще има държавен надзор, само че постройките се оставят свободни, с цел да може компанията да си ги взема, когато абсурдът утихне. Това заяви бившият ръководител на Изпълнителната организация по горите и някогашен народен представител от „ Продължаваме промяната “ Александър Дунчев.

По думите му „ първата неистина на служебното държавно управление е, че се бори с корупцията на „ Капитан Андреево “. 

„ Правят се опити постройката на Агенцията по храните да не е на пункта, а доста по-далеч от границата. Освен това, бяха уволнени всички чиновници, извършващи товаро-разтоварни действия на границата. Подготвяме терена да върнем фирмата„, разяснява той. 

Според Дунчев сега чиновниците на БАБХ са подложени на административен тормоз. 

„ Ако не блокираме границата, до момента в който изтестваме храната, ще продължим да се тровим. Трябва да се отстранен корумпираните министри, които уволняват почтените шефове и поставят корумпирани такива “, безапелационен бе той. Дунчев още веднъж насочи рецензии към някогашния министър на земеделието Иван Иванов за премахването на Христо Даскалов от поста шеф на БАБХ.

„ Основният сигнал, който ни изпраща Европа, е, че България няма да влезе в Шенген преди да реши казуса с „ Капитан Андреево “, установи някогашният ръководител на Агенцията по горите. 

В ефира на Bulgaria ON AIR Дунчев акцентира, че схемата в горите е същата като при храните. „ Имаме назначени шефове от министрите, които оказват политически или административен чадър върху избрани компании “, твърди той.

„ Като съпротива ще осветляваме скица след скица и виновността на съответния министър. Служебният кабинет възвръща корумпирани фрагменти “, заключи Дунчев.

Той се разгласи срещу това съветският дипломат Елеонора Митрофанова да участва на откриването на 48-ото Народно заседание. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР