Директорът на университетската болница “Иван Рилски“ Антон Петков е уволнен

...
Директорът на университетската болница “Иван Рилски“ Антон Петков е уволнен
Коментари Харесай

Дечо Дечев се връща начело на болница “Иван Рилски“, настоящият шеф е уволнен

Директорът на университетската болница “Иван Рилски “ Антон Петков е уволнен и на негово място отпред на болничното заведение още веднъж е назначен Дечо Дечев. Министерството на здравеопазването удостоверява за рокадата, само че към този момент публично не оповестява претекстове. Неофициално повода за уволнението на Петков са открити нарушавания в болничното заведение, които обаче лечебното заведение отхвърля. Дечев, който до предходната година беше шеф на НЗОК, се завръща за трети път на шефското място в “Иван Рилски “.

През 2015 година Дечев беше уволнен от тогавашния здравен министър Петър Москов поради противоречие с водената от министерството политика и в частност обединяването на няколко лечебни заведения, в това число “Иван Рилски “ под обща административна шапка. По-късно, през 2017 година служебният министър Илко Семерджиев върна Дечев отпред на болничното заведение. През 2018 година Дечев беше препоръчан от ГЕРБ за шеф на НЗОК, която управлява до март 2020. Той обаче бързо се оказа в спор с ръководещите и откакто доизкара мандата, не беше препоръчан за нов. През годините Дечев е заемал разнообразни управителни постове в здравната система и фармацевтични компании.

Преди ден десетки работещи в болница “Иван Рилски “ написаха отворено писмо до президента, служебния министър председател и медиите, с цел да се оплачат от " невиждан напън " от зам.-министъра на опазването на здравето доктор Димитър Петров. Според тях, болничното заведение, която е една от дребното с положителни финансови резултати, е жертва на опит дестабилизация. Зад офанзивите против тях те заподозряха точно Дечев, който имал упоритости да се върне на шефското място в болничното заведение и по тази причина дружно със зам.-министър Петров се пробват да злепоставят шефа ѝ Антон Петков.

Действително в свои телевизионни участия Дечев загатва, че има още един болничен шеф, за който има открити нарушавания в Министерство на здравеопазването и пита за какво против него не се подхващат ограничения.

Въпросните нарушавания са установени в одитен отчет, който по всяка възможност е формалният претекст за освобождението на Антон Петков. Зам.-министърът на опазването на здравето Димитър Петров упреква Петков за неблагоприятен контракт за наем.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР