Директорът на ЦРУ Уилямс Бърнс се е срещнал в Киев

...
Директорът на ЦРУ Уилямс Бърнс се е срещнал в Киев
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ е бил в Киев в деня на масираните руски ракетни удари

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилямс Бърнс се е срещнал в Киев с президента н Украйна Володимир Зеленски и висши представители на разузнаването, с цел да ги осведоми за отправеното предизвестие към Русия да не употребява нуклеарно оръжие, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на американски представител.

Бърнс е отишъл в Киев във вторник, ден след диалозите си в Анкара с съветския си сътрудник Сергей Наришкин за войната и заканите на Москва да употребява тактическо нуклеарно оръжие за отбрана на ползите си.

Това бе срещата на четири очи на най-високо равнище сред представители на Съединени американски щати и Русия от началото на войната, като Бърнс ясно предизвестил Наришкин " за последствията от потребление на нуклеарно оръжие от Русия и рисковете от ескалация в стратегическата непоклатимост ", уточни Белият дом в изказване в понеделник.

След това Бърнс отишъл в Украйна, с цел да осведоми Зеленски и украинските си сътрудници за диалозите с Наришкин и да подчертае поддръжката на Съединени американски щати за напъните на Киев във войната, споделил на Агенция Франс Прес американският представител.

В изказването от понеделник бе очебийно, че на диалозите с Наришкин, който оглавява съветската Служба за външно разузнаване, Бърнс " не е водил договаряния от какъвто и да е тип ".

" Той не е обсъждал решение за войната в Украйна ", се показва в изказването.

Визитата на Бърнс в Киев бе в деня, когато съветските сили направиха голям брой ракетни удари по обекти на цялата територия на Украйна, в това число в Киев.
Според източника на Агенция Франс Прес Бърнс бил в сигурност в посолството на Съединени американски щати е към този момент е отпътувал от столицата на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР