Директорът на церемонията по откриването на летните олимпийски игри в

...
Директорът на церемонията по откриването на летните олимпийски игри в
Коментари Харесай

Директорът на откриването на Игрите подаде оставка заради антисемитска шега преди 23 г.

Директорът на церемонията по откриването на летните олимпийски игри в Токио, 48-годишният Кентаро Кобаяши, се озова в центъра на огромен скандал, откакто бе разкрито, че в младостта си, като член на комедиен дует, в един от скечовете той осмива Холокоста и си разрешава антисемитски смешки.

Причината беше появяването в интернет на запис на монолог на Кобаяши, изработен през 1998 година. Кадрите демонстрират по какъв начин, по-специално, той предлага да „ изиграе Холокоста “ и хвърля доста отрязани на хартия мъже, които въплъщават жертвите на геноцид. Видеото стана необятно публикувано в японския сегмент на обществените мрежи и провокира остри рецензии от консуматори, които упорстват за оставката на Кобаяши.

Както по-късно шефът на организационния комитет Сейко Хашимото съобщи пред кореспонденти, Кентаро Кобаяши напусна поста си в четвъртък след бързо избухналия скандал.

Според нея Кобаяши се извини за думите си преди 23 години и подаде оставка по лична воля. " Както мнозина показаха, моите забележки в действителност бяха изцяло несъответствуващи. Съжалявам и се оправдавам най-дълбоко ", прочете Хашимото изказването на шефа.

Центърът „ Симон Визентал “ (неправителствена организация, която също учи Холокоста и битката с антисемитизма) съобщи по този мотив, че „ никой, колкото и надарен да е, няма право да осмива жертвите на нацисткия геноцид ". Японската страна към момента не е реагирала публично на последното развиване на събитията.

На 19 юли 52-годишният музикант Кейго Оямада, назначен от композитора на церемонията по откриването на Олимпиадата, подаде оставка . След назначението му на тази позиция в японските медии се появяват цитати от изявление, което той дава на локално музикално списание през 1994 година В него Оямада призна, че до момента в който учи в учебно заведение, систематично се подиграва на съучениците си с увреждания. В същото време той се засмя, описвайки дейностите си. В резултат думите на музиканта провокираха отвращение измежду жителите на Япония, които приканиха той да бъде отхвърлен от присъединяване в церемонията по откриването на игрите.

Това е четвъртият огромен скандал, обвързван с уредниците на олимпийските игри в Япония. През февруари шефът на организационния комитет Йоширо Мори подаде оставка. Той направи неуместни мнения, че увеличението на броя на дамите в спортните комитети и федерации води до закъснение на техните срещи, тъй като доста приказват. През март креативният шеф на игрите Хироши Сасаки напусна поста си, който предложи концепцията за присъединяване на актриса, модел и водещ Наоми Уатанабе в една от стаите по време на церемонията по откриването. Според неговата концепция момичето трябвало да слезе от небето под формата на прасе.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР