Директорът на Топлофикация Плевен инж. Йордан Василев призова да не

...
Директорът на Топлофикация Плевен инж. Йордан Василев призова да не
Коментари Харесай

Инж. Йордан Василев: На 1 юли КЕВР ще обяви новата цена на топлинната енергия

Директорът на " Топлофикация Плевен " инж. Йордан Василев прикани да не се всява непотребна суматоха във връзка идната смяна в цените на топлинната сила.

" Задължително до 31 март ние би трябвало да входираме нашите заявки за цени за идващия регулаторен интервал. Изчисленията в тях са правени към месец март и в тях не са заложени обезщетенията, които страната към този момент отпусна, както и последните промени в цените на природния газ. " изясни инж. Василев.

По думите му през март доста ценови съставни елементи, които въздействат на ценовия модел, са били незнайни.

„ Ценовите модели съставляват образец със заложени формули, одобрен от КЕВР. Формулите, заложени в модела, извеждат цените на база на попълнените от нас стойности на разноски. “

По този метод шефът на сдружението изясни повода за високите стойности за топлинна сила, като добави, че към датата на подаване на заявките избухна и спорът в Украйна.

" Ние не можем да предвидим какви ще бъдат цените за след три месеца при тази динамичност. По тази причина псме създали сметки на база на настоящите за март. " изясни инж. Василев.

Инж. Йордан Василев уточни, че КЕВР като регулатор ще откри салдото сред ползите, както на крайните консуматори, по този начин и на топлофикациите.

" КЕВР ще предприеме всички вероятни ограничения взаимно с държавното управление да не се допусне прекомерно огромно нарастване на парно и топла вода. Вярвам, че новата цена за топлинната сила ще бъде обществено търпима за клиентите. Тя ще стане ясна на 1 юли 2022 година " съобщи още шефът на сдружението.

На въпрос с какъв брой се чака да се увеличи парното в Плевен, инж. Василев избра да не се ангажира с съответна цифра, а да се изчака крайното решение на регулатора.

" Повишение най-вероятно ще има, само че избирам да не се спекулира с възможна цена. Колкото и да желаеме да запазим в този момент настоящите, това е невероятно. Определянето на цената на топлинната сила зависи от редица фактори, най-важният е цената на природния газ. Сами виждаме, че единствено за година " синьото гориво " се увеличи над 5 пъти. Всяка динамичност се отразява на България. " разяснява инж. Йордан Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР