Директорът на престижното училище, Жечка Георгиева, сподели за медията ни

...
Директорът на престижното училище, Жечка Георгиева, сподели за медията ни
Коментари Харесай

Два уникални проекта донесоха на Варненската Търговска гимназия победата в категория Училище SUPER STEM-знания


Директорът на влиятелното учебно заведение, Жечка Георгиева, показа за медията ни детайлности за достиженията на учители и възпитаници от ВТГ " Георги Стойков Раковски ", които участваха в 4-ия Национален конкурс за STEM науки " SUPER STEM 2020 в твоето учебно заведение и град. Кой е SUPER STEM в твоето учебно заведение? Кой ще бъде създател в книжката STEM УЧЕНИЧЕСКИ ПРОЕКТИ 2020? “

Организацията и провеждането на надпреварата се реализира от с поддръжката на организации сътрудници.

" В четвъртия Национален конкурс за STEM науки в България участваха 160 плана на учители и 208 на възпитаници! Сред тях са и участниците от Варненска комерсиална гимназия– Яна Аврамова и Даниел Стоянов от X а клас с план " Влиянието на енергийните питиета върху човешкото тяло " и Ивона Панайотова и Христиан Тодоров от XI а клас с план “Ефектът на летливите вещества/ фитонцидите/ върху трайността и сигурността на храните ". Двата плана бяха ръководени от госпожа Петя Колева-старши преподавател по география и биология.

Те аплайваха и завоюваха в следните категории:

SUPER STEM- спечелили възпитаници STEM в област Варна- Ивона Панайотова и Христиан Тодоров, STEM AMBASSADOR-победител преподавател област Варна– госпожа Петя Колева ", показа госпожа Георгиева.

По правилник участниците е трябвало да показват видео обобщение, което да съдържа показване и проява на опита, концепцията и плана в STEM областта.

Припомняме, че задачата на състезанието “Търси се Супер STEM " е да се поощрят надарени възпитаници в региона на науките STEM в учебно заведение, които са инициативни и любопитни да основават хрумвания, да творят и да опитват.

SUPER STEM са възпитаници, които участват/създават/творят/експериментират с проекти/идеи в региона на STEM (извън училище/неформална среда).

SUPER STEM преподавател (STEM AMBASSADOR) е учителят, който предизвиква учениците да се интересуват и любопитстват в региона на STEM науки в България " Кой е SUPER STEM в твоето учебно заведение?

За първа година се предлагат и учебните заведения, които вземат участие най-активно (участници и проекти). Класираните учебни заведения са общо седем в страната, в категория STEM учебно заведение България 2020. Категориите са:

STEM знания;

Иноватори в STEM;

STEM общност;

STEM любознание;

STEM литература;

STEM лидери;

STEM тактика в учебно заведение.

Варненска комерсиална гимназия печели категорията STEM познания.

EduTechFlag започва активността си през 2015 г. Мисията на EduTechFlag е да основава и подкрепя ефикасното потребление на интелигентни и съвременни практики в региона на образованието.

Стратегическата визия на EduTechFlag e обвързвана с образованието и технологиите, просветителна инфраструктура, образователни запаси, проучвания, новаторски модели и способи за преподаване и образуване на креативен събития.

STEM науките и задълбоченото им проучване в учебно заведение имат водеща роля за бъдещите достижения на учениците и тяхното просветително и професионално развиване, и индиректно върху всички области на обществото.

Учениците могат да имат по-висок интерес и да учат дейно, когато учат между тях и от своите връстници, и когато самите възпитаници споделят за личните си достижения. Неформалното образование, отвън учебно заведение може да има забележителен принос за просветителните резултати и интереса към STEM науките. Учителите, които предизвикват учениците да се интересуват, изследват и опитват са водещ “двигател " за достиженията на учениците в STEM науките в учебно заведение. Всички учители и възпитаници SUPER STEM спечелили в учебно заведение ще получат документи! Учителите и учениците SUPER STEM в учебно заведение получават огромната премия на състезанието 2020 г.- да споделят за своите STEM планове и да бъдат създатели във Втората книга в България " STEM УЧЕНИЧЕСКИ ПРОЕКТИ “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР