Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област

...
</TD
>Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област
Коментари Харесай

Повече от 46 хил. в Бургаско подадоха годишните си декларации в срок

Близо 50 000 сдружения и еднолични търговци от Бургаска област към този момент оповестиха приходите си пред Националната организация за приходите, повече от месец и половина преди приключването на крайния период. На 30 юни изтича срокът, в който е належащо тези лица да заявяват приходите си и да платят дължимия върху тях налог.

До края на юни самоосигуряващите се лица, които правят активност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, би трябвало да заявяват и внесат окончателните обществени и здравни осигурителни вноски. Заедно с годишната си данъчна декларация, те подават и декларация Образец № 6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски.

Тъй като последният ден на юни е в неделя, срокът за подаване на данъчни и осигурителни заявления и заплащане на отговорностите се удължава до 1 юли.

От Национална агенция за приходите Бургас припомнят, че 1 юли  е последният ден и за обявление и заплащане на корпоративен налог (чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане), налога върху разноските, налога върху приходите на бюджетните предприятия, както и на налога върху активността от опериране на кораби. Над 9 000 компании от Бургаска област към този момент изпратиха в Национална агенция за приходите своите заявления за дължимия корпоративен налог.

Над 46 000 бургазлии и поданици на региона са подали годишните си подоходни заявления пред Национална агенция за приходите до среднощ на 30 април, когато изтече и крайният период за физическите лица да заявяват налога върху приходите си.

Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи от страна на сдруженията, както и заплащането към бюджета, се правят онлайн, посредством Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП).
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР