Директорът на ФБР Кристофър Рей предупреди, че китайските хакери се

...
Директорът на ФБР Кристофър Рей предупреди, че китайските хакери се
Коментари Харесай

Директорът на ФБР: Китайски хакери се готвят да „опустошат“ САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей предизвести, че китайските хакери се готвят да „ опустошат и да причинят действителна щета “ на Съединени американски щати.„ Китайските хакери се нареждат в американската инфраструктура, с цел да се приготвят да опустошат и да причинят действителни вреди на американските жители и общности, в случай че или когато Пекин реши, че е пристигнал моментът да нанесе удар “, сподели Рей пред Комитета на Камарата на представителите на Китайската комунистическа партия, съобщи.

Въпреки че кибер чиновници от дълго време сигнализират за офанзивните кибер качества на Китай, трагичното обществено предизвестие на Рей акцентира голямото равнище на угриженост на държавното управление на Съединени американски щати по отношение на опасността, която китайските хакери съставляват за сериозната инфраструктура в цялата страна. Ръководителят на Агенцията за национална сигурност и други високопоставени чиновници на Съединени американски щати също свидетелстваха за китайската киберактивност. Подкрепяните от китайското държавно управление хакерски офанзиви, сподели още Рей, са ориентирани към пречиствателни станции, електрическа инфраструктура и тръбопроводи за нефт и природен газ. Китайските хакери работят „ с цел да открият и да се приготвят да унищожат или деградират гражданската сериозна инфраструктура, която ни поддържа в сигурност и разцвет “, добави шефът на ФБР.

Китайското държавно управление по-рано отхвърли обвиняванията за хакерски дейности. Изслушването идва вследствие на огромния напън от страна на американски и китайски чиновници за облекчение на напрежението в връзките сред двете суперсили. На среща през ноември Си Дзинпин увери президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че Китай няма да се намеси в изборите в Съединени американски щати през 2024 година, заяви CNN извънредно. Това увещание беше повторено от китайския външен министър на съветника по националната сигурност на Байдън през миналия уикенд, споделиха източници пред CNN. Американски чиновници ще наблюдават от близко дали Си държи на думата си.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР