Директивите са част от голям пакет от мерки за борба

...
Директивите са част от голям пакет от мерки за борба
Коментари Харесай

ЕС затяга примката за намаляване на въглеродните емисии frognews.bg

Директивите са част от огромен пакет от ограничения за битка с изменението на климата. Те се част от политиките на Европейски Съюз, според които до 2030 година страните от Евросъюза би трябвало да понижат с 55 на 100 чистите излъчвания от парникови газове по отношение на равнищата от 1990 година, написа Българска телеграфна агенция.

 

Европейският парламент дефинитивно утвърди тези ограничения предходната седмица. 

Част от регулациите плануват сред 2030 година и 2034 година производителите на моторни транспортни средства да получават така наречен въглеродни заеми, единствено в случай че машините им не отделят годишно повече от 4 грама грама въглероден диоксид на километър пробег.

 

В момента лимитът е открит на 7 грама въглероден диоксид на километър пробег.

Въглеродните заеми са пазарни механизми за минимизиране на излъчванията на парникови газове. Компаниите, които реализират въглеродни обезщетения (намаляване на излъчванията на парникови газове), може да получат въглеродни заеми.

 

Те имат опция да ги продават на компании, които не съумяват да изпълнят задачите за понижаване на нездравословните газови излъчвания.

 

По този метод те могат да спазят условията за предел на излъчванията на парникови газове, даже когато ги надвишават, означават специалисти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР