Дипломатическите резултати ще бъдат оформени от резултатите на бойното поле. ...

...
Дипломатическите резултати ще бъдат оформени от резултатите на бойното поле. ...
Коментари Харесай

Валентин Радомирски: Икономическите санкции са истинският фронт, на който се води войната

" Дипломатическите резултати ще бъдат завършени от резултатите на бойното поле.  ... Войната може да продължи прекомерно дълго, в случай че двете страни не се изтощят дотолкоз, че да доближат сами до компромисното решение за помирение.... Траен мир ще бъде извънредно сложна задача , тъй като ще би трябвало да бъдат въвлечени гаранти по вероятно съглашение ".

Това означи в коментара си пред БНР дипломатът Валентин Радомирски, интернационален анализатор.

Според него има незначителен прогрес в договарянията, само че към този момент не се обрисуват хоризонтите по кое време може да се реализира помирение .

" Заявеното през вчерашния ден от съветските военни ръководители, че е приключил единствено първият стадий от военната интервенция и ще понижат напъните си на фронтовете край Киев и Чернигов, в действителност е предислокация, презапасяване на войските с гориво и възобновяване на персоналния състав, който е потърпевш ", посочи той.

По думите му преформатирането на Украйна , без значение в какъв тип стане то, ще постави началото на " определянето на правилата за този нов международен ред, за който Байдън говорѝ в Полша, и от това ще зависи ориста на целия свят ".  Той акцентира, че това ще бъде извънредно мъчно за постигане и е доста надалеч от настоящия стадий на спора.

" Икономическите наказания са най-важният фронт, това е същинският фронт, на който се води войната ", изрично уточни дипломатът и посочи, че войната в Украйна се води на три плоскости - идеологическа, икономическа и военна.

" В момента икономическите глобите са извънредно тежки за Русия, само че те са тестване и за всички други страни. Те ще окажат много значително въздействие върху Европейски Съюз и неговата жизненост ", разяснява той.

Международният анализатор предвижда нови бежански талази от Магреба и от Африка поради икономическите рецесии , които са почнали. Той посочи, че това ще бъде тестване за издръжливостта на Европейски Съюз.

Валентин Радомирски акцентира, че от началото на войната са били  нарушени две свещени крави - свободата на словото и правото на благосъстоятелност. 

Интервюто на Даниела Големинова с Валентин Радомирски в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР