Динамиката на вота за основните партии през последните три вота

...
Динамиката на вота за основните партии през последните три вота
Коментари Харесай

ДПС с „бетонни“ около 300 хил. гласа на трите вота

Динамиката на вота за главните партии през последните три вота за парламент демонстрира забавни трендове.

Можем да забележим, да вземем за пример, по какъв начин „ ИТН “ блестящо се появяват на политическия хоризонт като втора мощ след вота на 4 април със 17,7%, с цел да прибавят на 11 юли още малко поддръжка до 24,1% и първо място… с цел да се срутен през днешния ден до пето място и 9,9%.

При „ Демократична България “ също ставаме очевидци на завършек на възходяща наклонност – 9,5% (април), 12,6% (юли) и 7,8% (ноември). Това обаче е най-отчетливо при „ Изправи се БГ! Ние идваме “, което са релативно непрекъснати напролет и лятото (4,7% и 5%), само че в този момент с 2,3% по всяка възможност ще гледат Народното събрание извън.

ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия реализират по-добри резултати спрямо лятото, само че към момента нито обединението с Бойко Борисов отпред, нито тази с Корнелия Нинова могат да повторят резултата си от 4 април. Сега ГЕРБ-СДС са с 24,8% при 26,2% преди 7 месеца, а Българска социалистическа партия са с 13,7% при 15% на първия парламентарен избор за годината.

На този декор най-впечатляващо е постоянството в представянето на Движението за права и свободи – 10,7% съгласно екзитпола на „ Маркет линкс “, колкото имаха и през юли и 0,2% повече спрямо април. Това са към 300 000 гласа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР