Димитър Кузманов се класира за своя първи 1/2-финал на ниво

...
Димитър Кузманов се класира за своя първи 1/2-финал на ниво
Коментари Харесай

Първи 1/2-финал за сезона и завръщане в топ 200: Кузманов удължи победния си ход в Братислава

Димитър Кузманов се класира за своя първи 1/2-финал на равнище Чаланджър през сегашния сезон. Мико до неотдавна се намираше в серия от три следващи провали, само че още през предходната седмица съумя да я прекъсне, достигайки до финалната осмица в чешкия град Простейов, а през днешния ден направи още една крачка напред на клея в Братислава, надигравайки 20-годишния швейцарец Джером Ким със 7:5 6:4. Преди това пловдивчанинът надигра някогашния член на топ 100 - Гералд Мелцер, както и Зжомбор Пирош (световен номер 123), който беше подложен под номер четири в главната скица.

Така Кузманов сигурно ще се завърне измежду първите 200 на света и ще измести Адриан Андреев от позицията на втора ракета на страната. Утре пък за родния ни представител следва доста тежък конфликт, тъй като ще би трябвало да премери сили с един всред Томаш Махач (световен номер 110) и топ поставения Алекс Молчан (световен номер 80), в случай че желае да доближи до своя четвъртфи край в Чаланджър Тура.

Двубоят беше доста равносилен в началните минути, като нашият съотечественик можеше да се похвали с близо 75 % вкаран първи сервис, само че някогашният номер 5 при юношите също не отстъпваше по този индикатор и печелеше голям брой лесни точки благодарение на началния си удар. Понякога обаче младежкият възторг на Ким идваше малко допълнително и го виждахме да избързва излишно в опитите си да нанесе завършващ удар, а Кузманов ловко държеше топката в игра и осъществя съдбоносен пробив за задатък от 6:5, който затвърди на нула и по този начин поведе в обособените сетове.

Серията на Кузманов продължи с цялостна мощ във втората част и той незабавно си обезпечи брейк преднина, а българинът беше изцяло праволинеен до края на срещата, съумявайки да не отпусне нито една точка за пробив на своя конкурент и справедливо влезе в 1/2-финалната фаза на надпреварата.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР