Димитър Главчев подаде оставка като председател на Народното събрание след

...
Димитър Главчев подаде оставка като председател на Народното събрание след
Коментари Харесай

Димитър Главчев подаде оставка, Цвета Караянчева е новият председател на НС

Димитър Главчев подаде оставка като ръководител на Народното събрание след среща на премиера и водачите на всички парламентарни групи. Депутатите избраха на негово място Цвета Караянчева.

Политическият скандал от последните дни доближи до развръзката, за която настояваше опозицията - Димитър Главчев да подаде оставка като ръководител на Народно събрание. Изненадващо тази заран пристигна министър председателят Бойко Бориков, който участваше на среща с водачите на парламентарно показаните групи, включително и на опозицията.

По време на срещата от болшинството са се оповестили срещу оставката, само че опозицията е била непреклонна и единствено следователно ще се върне в пленарната зала. Срещата продължи към час и ръководителят на Народното събрание разгласи решението си да се отдръпна от поста си. Управляващите мотивираха решението с желанието да се възстановява ситуацията за работа и обявиха, че не трябва да се хвърля сянка върху идното Европредседателство.
 © Българска телеграфна агенция
Вижте какво споделиха Димитър Главчев и партийните водачи:
Димитър Главчев: Смятайте, че това е честен акт, както е всяка една оставка, несъмнено. И по този метод желая да се възвърне естествената парламентарна конюнктура в залата и по никакъв метод да не хвърляме сянка върху идното председателство. Смятам, че като доскорошен пръв измежду равни би трябвало да дам образец за възобновяване на парламентаризма в Народното събрание. Бойко Борисов, министър-председател: Ясно е, че това е един добре премислен проект на опозицията, само че постоянно съм твърдял, че страната ни е по-важна от всичко и стабилността в нея. Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: В българския парламент се чака идната седмица да изнесе послание ръководителят на Европейския парламент. Не бихме желали да си представяме, че ще дадем сигнал - половината пленарна зала ще бъде празна.  Димитър Главчев подаде оставка като ръководител на Народно събрание Димитър Главчев подаде оставка като ръководител на Народно събрание
В пленарната зала Димитър Главчев съобщи, че е внесъл в деловодството оставката си като ръководител на Народното събрание. Той съобщи, че оставката му е...
Корнелия Нинова, ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия за България: Днешното решение на господин Главчев неизбежно и вярно, само че е и горчив урок за цялата политическа класа и най-много ръководещото болшинство - че е обикновено да има ръководещи и съпротива. Мустафа Карадайъ, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи: Високо оценяваме персоналния акт на господин Главчев с подаване на оставката. Призоваваме идващия ръководител на Народното събрание да е на равнището на условията на институцията. Веселин Марешки, ръководител на „ Воля “: Господин Главчев може би не му издържана нервите, само че той можеше да излезе и да каже едно изсъхнало извинявайте и всичко това да прекъсне. Волен Сидеров, ръководител на ПГ „ Обединени патриоти “: Компромис, жертваха Главчев.  Цвета Караянчева е новият ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева е новият ръководител на Народното събрание
Цвета Караянчева е новият ръководител на 44-ото Народно заседание. Номинацията й бе направена от ПГ на ГЕРБ. „ За “ нея гласоподаваха 138, бяха „ срещу “ 3, 7...

Час, откакто Главчев подаде оставка, Народно събрание избра за ръководител Цвета Караянчева. „ За “ нейната кандидатура гласоподаваха 138 депутати, трима бяха срещу, а 71 се въздържаха.

Тя постави клетва пред Народното събрание и сподели следвното:
Цвета Караянчева, ръководител на Народно събрание: Ще работя по този начин, че всички да се усещаме равни. тук е постройката, където би трябвало да се чуват другите отзиви, тук би трябвало да споделяме всичко, само че то да бъде учредено на политики, а не на личностни нападки.
Предстои от ГЕРБ да решат кого да предложат за зам.-председател на Народното събрание. Главчев съобщи, че обмисля дали да остане в Народното събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР