ДИК синдром е причината за смъртта на 21-годишната Данислава Йорданова

...
ДИК синдром е причината за смъртта на 21-годишната Данислава Йорданова
Коментари Харесай

ИАМН: Няма лекарска грешка в случая с починалата в края на август родилка

ДИК синдром е повода за гибелта на 21-годишната Данислава Йорданова от Горна Оряховица, която след секцио. Това е установила инспекцията, осъществена от Агенция „ Медицински контрол “ заключи шефът на МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ в железничарския град доктор Иван Иванов, представен от „ Фокус “. Резултатите от направените протоколи демонстрират, че няма установена лекарска неточност и дейностите на медицинския екип са били съответни и навременни. В проверяващата комисия са взели участие анестезиолог от Варна и акушер-гинеколог от София.

„ Прави се щателна инспекция, разследвана е цялата документация  и досие на родилката от постъпването й в болничното заведение на 20 август до превозването й по неотложност в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново на 26 август “, изясни доктор Иванов, като посочи, че са снети пояснения от двама лекари, двама анестезиолози и дежурните акушерки, както и от всички, които са били на промяна.

Вътрешната инспекция е посочила, че дейностите на лекарския екип са напълно съобразени с логаритъма на клиничната пътека и медицинския стандарт по акушерство и гинекология. Двамата самостоятелни специалисти го удостоверяват и прецизират, че настъпилият ДИК синдром не е в резултат на лекарска неточност. Д-р Иванов посочи и че повода за положението не е конкретизирана, само че то е установено два часа след самото раждане. В болничното заведение в Горна Оряховица е имало сходен случай преди 15 години, само че тогава дамата е избавена.

В отчета, получен в МБАЛ „ Св. Иван Рилски “, написа още, че лекарска неточност не е позволена и във второто лечебно заведение, в което е лекувана Данислава – МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “. 

Адвокат Касим Местан посочи, че все още тече досъдебно произвеждане, което се води от Окръжна прокуратура – Велико Търново, и от него към момента няма резултати.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР