Дигиталните дневници ще позволяват родителите да научават за оценки и

...
Дигиталните дневници ще позволяват родителите да научават за оценки и
Коментари Харесай

Всички училища вече са с интернет, идат електронните уроци

Дигиталните дневници ще разрешават родителите да научават за оценки и отсъствия в действително време.

Всички учебни заведения към този момент имат Wi-Fi мрежи, в идващите 2 година следва да бъде основана електронна платформа със споделени (безплатни) електронни уроци. Това оповестиха от просветителното министерство. Ще се заплаща на учителите да основават електронни уроци.

Ще се влага в електронно съоръжение на класните стаи. Приоритет ще са кабинетите по математика и естествени науки.

Министерството на образованието ще финансира всички учебни заведения, които желаят да употребяват електронни дневници. За профилирания програмен продукт МОН е заложило близо 2 млн. лева по националната стратегия “Информационни и информационни технологии ”. До 3 септември учебните заведения трябваше да изберат снабдител на услугата.

Електронните дневници би трябвало да имат модул за родители с гратис уведомяване в действително време за оценки, отсъствия и други Според шефове, които към този момент употребяват електронен дневник, това е необикновено улеснение както за учителите, по този начин и за родителите.

До няколко месеца ще е готово предстоящото мобилно приложение на платформата с видеоуроци “Уча.се ”, заяви основателят й Дарин Маджаров. Сайтът основава нови видеоуроци по всички предмети от всички класове, приспособени по новите образователни стратегии. Качват също наличие и за детските градини. Продължават и с образованието на учители. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР