Диетолозите са установили, че след 15:00 часа метаболизмът на организма

...
Диетолозите са установили, че след 15:00 часа метаболизмът на организма
Коментари Харесай

Кои храни не трябва да ядем след 15:00 часа?

Диетолозите са открили, че след 15:00 часа метаболизмът на организма внезапно се забавя, надлежно въглехидратите се усвояват по-бавно. Организмът не изразходва силата и стартира да складира признатите въглехидрати като мазнини.

Ето с какви артикули не би трябвало да се злоупотребява следобяд, какво е „ правилото на екватора “ и по какъв начин работи.

Правилото на екватора се основава на човешки биоритми и допуска изключване на всички евентуално нездравословни храни от диетата след 15:00 часа. Диетолозите предлагат изцяло да откажете следните артикули от менюто след този час: печива, торти, десерти, сладкиши, шоколад, мед и да намалите приемът на плодове.

Макаронените произведения, в това число твърдата пшеница, също се усвояват мъчно от тялото вечер. П репоръчително е също да ядете ориз и овесена каша заран или на обяд .

Сушените плодове също са включени в листата на продуктите , неразрешени след 15:00 часа съгласно „ правилото на екватора “. Те съдържат огромно количество естествена захар, тъй че е най-добре да се употребяват като лека закуска преди обяд.

Освен въглехидратите, диетолозите поучават да се хапват алено месо, сладки млечни артикули и зеленчуци, които съдържат нишесте (картофи, моркови, сладки картофи и цвекло) сред 12:00 и 15:00 часа.

Нишестето се усвоява най-трудно вечер и предизвиква остатък от инсулин , който блокира производството на соматотропин, хормон на растежа, който директно въздейства върху процесите на изгаряне на мазнините в тялото.

Какви резултати дава правилото на екватора?

Отговаряйки на този въпрос, диетолозите дават следната статистика: следвайки гореописания диетичен проект, хората губят от два до четири и половина кг през първите две седмици (много зависи от характерностите на тялото и тежестта ви по време на използване на " екваториалното предписание " ). След това е допустимо процесът на унищожаване на наднорменото тегло да стартира да върви малко по-бавно. Но „ екваториалното предписание “ работи не толкоз за скорост, що се касае за постоянен резултат.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР