Диетологът д-р Светлана Корнеева разкри кое кафе е най-опасно. Специалистът

...
Диетологът д-р Светлана Корнеева разкри кое кафе е най-опасно. Специалистът
Коментари Харесай

Лекар алармира кое е най-опасното кафе

Диетологът доктор Светлана Корнеева разкри кое кафе е най-опасно. Специалистът отбелязва, че то би трябвало да се употребява единствено в умерени количества - не повече от две чаши денем.

Лекарят споделя, че разтворимото кафе съдържа веществото акриламид, което не би трябвало да се позволява да попада в тялото в огромни количества.

„ Основният минус на разтворимото кафе е нездравословното вещество акриламид, което се образува при печенето на зърната. Ето за какво не би трябвало да надвишавате дозата от 2 чаши дневно “, споделя доктор Корнеева.

Тя добавя, че е рисково да се пие разтворимо кафе на празен корем - лигавицата на храносмилателния орган реагира отрицателно на това.

Навикът да се пие кафе на празен корем може да предизвика разнообразни патологии на стомашно-чревния тракт, прибавя доктор Корнеева.

Специалистът разяснява още, че при производството на разтворими типове кафе кафеените зърна губят част от потребните си свойства заради преработката, написа Actualno.com. В същото време разтворимото кафе съдържа по-малко кофеин от смляното кафе. Лекарят е на мнение, че пиенето на първата напитка е по-полезно за тези, които желаят да редуцират количеството кофеин, което употребяват или да понижат зависимостта си към него.

Важно: Статията не е сурогат на уравновесеното хранене и консултацията със експерт!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР