Диего Марадона беше признат като един от най-великите футболисти на

...
Диего Марадона беше признат като един от най-великите футболисти на
Коментари Харесай

Диего Марадона към папа Йоан Павел II: Продай златния таван във Ватикана и помогни на бедните - slava.bg

Диего Марадона беше приет като един от най-великите футболисти на всички времена. Аржентинската легенда извежда националния си тим до международна купа през 1986 година. Във визитката му ще намерите, че той играе за тимове като „ Бока Хуниос “, „ Севиля “, „ Наполи “ и „ Барселона “.

„ Няма безусловно никакъв спор за това кой е най-хубавият състезател на всички времена – аз или Пеле. Всички ще изберат мен “, споделя дон Диего и излиза прав. Той е провъзгласен за най-хубавия футболист на XX век след публично гласоподаване в уеб страницата на ФИФА. Вестник „ Таймс “ го дефинира за най-хубавия на международни шампионати. Марадона е и първият собственик на почетната „ Златна топка “.

Освен с уменията си на терена, десетката на Аржентина беше прочут и с буйния си манталитет, злоупотребата с алкохол и опиати и залитането по младите дами. Сега обаче няма да приказваме за пороците му, а ще се насочим към различен аспект от живота, върху който Диего постоянно наблягаше – помощ за бедните. В своята страна футболистът се трансформира в воин освен поради футболните си качества, само че и поради огромното си сърце.

Една история от предишното още един път потвърждава, че дон Диего няма еднакъв.

Преди години той съобщи, че се е отдалечил от католическата черква поради спор с папа Йоан Павел II. Футболистът посещава Ватикана през 2000 година, а тогавашните заглавия твърдяха, че се е обидил от неуважителното отношение на папата. Всъщност историята е напълно друга.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР