$Действията на Международния олимпийски комитет (МОК), който препоръча на международните

...
$Действията на Международния олимпийски комитет (МОК), който препоръча на международните
Коментари Харесай

Ирина Винер: Действията на МОК са оправдани, за да се избегнат провокации срещу руските спортисти

$Действията на Международния олимпийски комитет (МОК), който предложи на интернационалните спортни федерации да не позволяват съветски и беларуски спортисти до присъединяване в интернационалните шампионати, са оправдани, защото са подхванати, с цел да се избегнат провокации против руснаците ", това съобщи пред ТАСС президентът на съветската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова.

" Международният олимпийски комитет напълно вярно в профил Русия от надпреварите, опасявайки се, че ще има провокации, някакви демонстрации и нашите спортисти могат да пострадат както морално, по този начин и физически. Това е оправдана стъпка, макар че е тъпо, че политиката в този момент ръководи спорта ", добави Винер.

" Когато кръговете от международната купа или Гран при се организират в такива другарски страни като Узбекистан, тогава съветските и белоруските тимове могат умерено да отидат на тези надпревари и да вземат участие там, тъй като е несъмнено, че в никакъв случай няма да има провокации ", добави тя.

Припомняме, че МОК направи рекомендация да не се позволяват съветски и беларуски спортисти да вземат участие на интернационалните шампионати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР