Действащият носител на званието Най-стойностен баскетболист в НБА Никола Йокич,

...
Действащият носител на званието Най-стойностен баскетболист в НБА Никола Йокич,
Коментари Харесай

Никола Йокич наказан за един мач

Действащият притежател на званието Най-стойностен баскетболист в НБА Никола Йокич, чийто първи " трипъл-дабъл " за сезона засенчен от изгонването му в мача в понеделник, бе осъден с един мач във вторник за избутване на Маркиф Морис.

Играчът на Маями Хийт Морис бе санкциониран с 50 000 $ за нарушаване от първа степен, откакто той и Йокич влязоха в сблъскване в края на триумфа на Денвър Нъгетс със 113:96. Йокич ще изтърпи наказването си в сряда, когато неговият отбор се изправя против Индиана Пейсърс. Джими Бътлър от Маями също отнесе парична санкция – 30 000 $, за това, което от НБА окачествиха като „ опит да повиши напрежението сред двамата играчи “, откакто отиде в посока скамейката на Нъгетс и насочи думи към Йокич след първичния конфликт сред сърбина и Морис.

Двубоят в понеделник беше съвсем завършил, като Денвър водеше със 111:94 по-малко от 3 минути преди края на срещата, когато стана въпросният случай. Йокич хвана битка в отбрана и дриблираше в посока коша на Маями, когато Морис го пресрещна с лакът. Йокич не остана удовлетворен от дейностите на противника и го повали на земята след удар с  рамо в гърба. Морис бе прегледан след това от медицинския щаб на Хийт, който донесе носилка на игрището. Въпреки това, играчът на Маями съумя да се прибере на личен ход в съблекалнята.

И двамата баскетболисти бяха изгонени от игра. Двата отбора се изправят още веднъж един против различен на 29 ноември в Маями.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР