Девня. През юни Девня отново ще се превърне в арена

...
Девня. През юни Девня отново ще се превърне в арена
Коментари Харесай

Варна: За трета поредна година Община Девня организира античния фестивал „Марцианопол – животът в древния град“

Девня. През юни Девня още веднъж ще се трансформира в сцена на епични конфликти, гладиаторски борби, демонстрации на оръжия, доспехи и бойна техника, езически ритуали, антични занаяти, неустоими кулинарни изкушения от минали столетия и още доста достоверни подиуми, които ще пренесат хилядолетия обратно жителите и гостите на града. Това оповестиха от Община Девня . За трета поредна година Община Девня провежда античния фестивал „ Марцианопол – животът в античния град “, който ще се организира на 9 и 10 юни (събота и неделя) измежду руините на античния амфитеатър в кв. „ Река Девня “.
Този път участниците в историческите възстановки от тракийско и римско време ще бъдат два пъти повече спрямо предходната година, а публиката ще има опция освен да гледа, в това число и от видеостена, само че и да взе участие в програмата. Така да вземем за пример в границите на пазара на плебеи фамилните двойки ще имат шанса да се разделят с досегашните си половинки и да се снабдят с нови. Онези пък, които даже и на смешка не желаят да късат с житейските си спътници, ще могат да се пробват като грънчари.
Тези и още куп приятни изненади, дегустации на тракийски виновност, томболи с атрактивни награди, римски дрехи и венци при вход свободен предлага Община Девня по време на грандиозния двудневен фестивал, който е единственият по рода си във Варненска област. Чрез него локалната власт цели да възкреси духа на античния град Марцианопол, чиито остатъци лежат под квартал „ Река Девня “, само че и да утвърди актуалния град като атрактивна туристическа дестинация.
Фестивалът е освен забавен за ценителите на историята, само че е и доста потребен за подрастващите и за всички исторически лаици, които имат неповторимия късмет да станат част от всекидневието, празниците и борбите на античните хора, живели по нашите земи, и по този метод да обогатят своята обща просвета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР