Девет кубински бейзболисти от националния отбор до 23 години са

...
Девет кубински бейзболисти от националния отбор до 23 години са
Коментари Харесай

Kубински бейзболисти организираха масово бягство в Мексико по време на световно

Девет кубински бейзболисти от националния тим до 23 години са се укрили в Мексико по време на международното състезание. Кубинските управляващи потвърдиха, че бейзболистите са избягали и нарекоха дейностите им " подло занемаряване ". Кубинският институт по спорт не заяви имената им.

Според CNN избягалите са 11, а журналистът Франсис Ромеро твърди, че са 12 от общо 24 състeзатели в тима.

Напускането на спортисти и особено бейзболисти не е нещо ново за кубинския спорт. Едновременното укриване на девет състезатели обаче е един от най-големите случаи досега.

Кубинските безйболисти постоянно прибягват до сходни ходове, защото не могат да преминат в тимове от Мейджър лигата (МЛБ) поради обтегнатите връзки сред Съединени американски щати и Куба.

През 2018 година беше подписано съглашение сред Куба и МЛБ, което да възстановява връзките, само че след това то беше анулирано от администрацията на Доналд Тръмп.

Куба приключи на четвърто място на международното състезание до 23 години, като загуби с 3:5 мача за бронза против Колумбия. Венецуела стана международен първенец след победа с 4:0 против Мексико във финала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР