Девет коалиции и партии ще имат право да разпределят около

...
Девет коалиции и партии ще имат право да разпределят около
Коментари Харесай

Мая Манолова ще получава държавна субсидия с 1.01% от гласовете

Девет обединения и партии ще имат право да разпределят към 19 млн. лева от бюджета под формата над държавна дотация след изборите на 2 октомври.

Сред тях са и двете партии на Слави Трифонов и Мая Манолова, които няма да вземат участие в 48 Народно заседание, само че са събрали повече от 1% от действителните гласове. Без дотация ще е Вътрешна македонска революционна организация, откакто не съумя да събере най-малко 1 % доверие на тези избори.

" ИТН " отказваха да получават цялостния размер на дотацията си през 2021 и 2022 година и връщаха в Министерството на финансите 7/8 от полагаемите средства. Формално и в този момент страната ще отделя за тях към 770 000 лева на година, само че Има Такъв Народ биха могли непринудено да смъкват дотацията си до 96 000 лева

Партията " Изправи се БГ " на Мая Манолова получава поддръжка единствено от 25-26 000 души, само че те съставляват 1.01% от гласоподавателите на 2 октомври и ѝ обезпечават към 202 000 лева годишно финансиране.

Държавният бюджет за 2022 година отпуска по 8 лв. на година за всеки автентичен глас на обединенията с повече от 4% доверие и на независимите партии с повече от 1% на последните парламентарни избори.

ГЕРБ и Съюз на демократичните сили ще разпределят по малко над 5 милиона лв. за всяка година от съществуването на 48 Народно заседание. При 99.98% преброени протоколи от секционни комисии техният резултат от изборите стига до 634 525 гласа.

" Продължаваме промяната " също избраха да се явят на изборите в коалиция с " Волт " и " Средна европейска класа " - трите партии ще имат достъп до 4,05 млн. лева за своята активност.

Движение за права и свободи е най-голямата независима партийна организация с достъп до държавно финансиране в 48 Народно заседание - дотацията им за година ще е към 2,8 млн. лева

" Възраждане " на Костадин Костадинов удвоява гласовете си на 2 октомври по отношение на изборите на 14 ноември 2021 година - надлежно удвоява и полагаемата се дотация, която към този момент ще е над 2 милиона лв. на година.

" Българска социалистическа партия за България " ще има към 1,7 млн. лева за прехрана, а " Демократична България " - съвсем 1,5 млн. лева на година.

" Български напредък " на Стефан Янев (също коалиция) се класира за почти 927 000 лева дотация с помощта на прескочената преграда за присъединяване в 48 Народно заседание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР