Детски кът на работното място - това вече е факт

...
Детски кът на работното място - това вече е факт
Коментари Харесай

Откриха детски кът на работното място в общината в Симитли

Детски ъгъл на работното място - това към този момент е реалност в общината в Симитли. 20 родители все още се възползват от тази услуга. Идеята на занималнята е чиновниците да бъдат спокойни, до момента в който работят.

Всяка заран в 8 часа детски ъгъл " Радост " отваря порти за децата на общинската администрация, които са на възраст сред 3 и 12 години.

" Детският ъгъл на работното място цели да обезпечи родителите във времето, в което няма кой да поставя грижи, било след детска, било след учебно заведение, и чиновниците на общинска администрация да бъдат спокойни, когато се постанова изключително да останат или бъдат командировани до някъде. В това време децата да бъдат на несъмнено и положително място ", съобщи Маруся Филатова, основен специалист " Европейски стратегии и планове към Община Симитли ".

" Много комфортно, тъй като няма по какъв начин да ги пазим у дома и аз съм на работа, мъжът ми е на работа и детският ъгъл доста им харесва, доста се забавляват тук ", добави Мария, родител.

В детския ъгъл са обособени две възрастови групи, като заниманията през целия ден са съобразени с потребностите на децата.

" Има самостоятелен ъгъл, където по-малките могат главно със занимателни игри, групови игри, тихи игри да прекарат времето тук. А другата възраст и другия ъгъл, който е приспособен, е за деца от 7 до 13 години, където могат да приготвят свои домашни или някакви отново вид занимателни игри за свободното време ", добави Маруся Филатова.

Освен игри и развлечение, децата в детския ъгъл получават нещо още по-ценно другарство и обич от четири подготвени детегледачки.

" Гушкаме се, прегръщаме се, смеем се, радваме се. От време на време някой поплаква, само че се получава. А и действително децата са доста откровени и в случай че не желаят, те просто ти споделят, че не желаят. Тоест децата които се връщат един ден и идващ ден, мисля, че имат предпочитание ", сподели още Рая Атанасова, детегледачка.

Детският ъгъл в Симитли е основан по план е със период от 18 месеца. От общината споделиха, че в случай че ползата към детския ъгъл продължи да пораства, услугата ще стане непрекъсната.

Репортер: Аксения Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР