Децата вече не пишат трогателни писма на Дядо Коледа като

...
Децата вече не пишат трогателни писма на Дядо Коледа като
Коментари Харесай

Вече не пишат писма на Добрия старец, пращат му списъци за п...

Децата към този момент не пишат трогателни писма на Дядо Коледа като на добър другар. Вместо това посланията до Добрия дъртак се състоят от бърз доклад за смирение, последван от дълъг лист с мечтаните дарове. В кашоните с получени към този момент писъмца, които чакат тазгодишния отговор от " Български пощи ", мъчно се намира някое, което да не е на подготвена бланка и създателят да е вложил фикция в текста и декорацията. За сметка на това описите с мечтани дарове от рафтовете на магазините и тв рекламите от ден на ден набъбват.



Ани, Боби и Йони са приложили към тях и подробна проектосметка какъв брой ще му коства на Дядо Коледа да извърши желанията. " Дневниците на един Дръндьо " - 15,90 лева, писалка - 2,10 лева, цветни флумастери - 30 бр. за 6,90. Общо 40,29 лева ", е направило сметка едно от децата на в допълнение листче към писмото. Другото желае настолна игра " Лузър " за 35,80 лева Третото е пресметнало, че несесерът дружно с другите поръчани дреболийки ще излезе тъкмо 43,02 лева



Така отбиването единствено на адреса на тези три деца ще излезе на Добрия дъртак 119,11 лева, и то без транспортни разноски, логистика, консумативи за елените. Да му мисли при тази инфлация! 

Максим е много по-скромен и напълно сбит. Неговото дори не е писмо, а депеша: " Здравей, благи Дядо Коледа. Максим, Пловдив. Елха, само че дребна ".



Димитър Арабаджиев праща своя рисунка до Лапландия. А в писмото си е поискал: " На всички положителни хора здраве и обич. Нека моят подарък да бъде изненада. Весели празници! ".

" Как си ти? - питат Ана и Деяна. - Сигурно си доста претрупан поради идните празници ". Сестрите рапортуват, че доста са слушали. И прибавят: " Затова желаеме да пожелаем здраве, мир и обич за всички хора по света ". За Деяна - " готини слушалки ", а за Ани - зайче. Каката е нарисувала и зимна картина.



6-годишният Калоян се е постарал с апликация на къща с елхичка от филц и сняг от дребни парченца тиксо. На Дядо Коледа е написал: " Скъпи Дядо Коледа, бях доста добър и дисциплиниран. Много ще се веселя, в случай че ми донесеш дарове на Хари Потър и в случай че може, да няма войни ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР