Децата в Япония са намалели за 38-ма поредна година и

...
Децата в Япония са намалели за 38-ма поредна година и
Коментари Харесай

Броят на децата в Япония намалява за 38-ма поредна година

Децата в Япония са намалели за 38-ма поредна година и броят им е рекордно дребен, заяви през вчерашния ден държавното управление, представено от АП.

Броят на децата на възраст под 15 години е 15,22 милиона към 1 април или с 180 000 по-малко, в сравнение с предходната година, посочи статистическата работа на страната. Това е най-малкият брой деца от 1950 година, след като службата разполага с данни за съпоставяне. Раждаемостта в Япония остава ниска на фона на неналичието на поддръжка за работещите дами, които не престават да се сблъскват с товара на домашните отговорности и други обичайни функции, както и с прекомерно многото работни часове и високите разноски за обучение.

Децата съставляват едвам 12,1 % от популацията на страната и по този начин Япония е най-ниско в класацията на страните с население над 40 милиона души, като пред нея е Южна Корея с дял на децата 12,9 %, както Италия и Германия - 13,4 % съгласно статистическите данни.

За 2017 година японките приблизително са раждали по 1,43 деца за целия си живот. В Съединени американски щати и Англия дамите са дали живот приблизително на 1,8 деца. Според най-новата държавна статистика броят на ражданията през 2018 година е понижен до 921 000, което е най-ниското ниво, откогато Япония води такава статистика от 1899 година. Населението на Япония е спаднало с рекордните 448 000 души до 126 милиона.

До 2050 година се чака популацията на страната да спадне под 100 милиона, в случай че няма огромен приток на мигранти. Япония предишния месец позволи на повече чужденци да работят в страната, с цел да се оправи с дефицита на работна ръка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР