Децата ще са готови да ви обещаят всичко, за да

...
Децата ще са готови да ви обещаят всичко, за да
Коментари Харесай

Как да представите децата си на новото коте?

Децата ще са подготвени да ви обещаят всичко, с цел да им вземете дребното котенце от другата страна на решетката. След като сте се предали на цялото мрънкане и сте подхванали пътуването до близкия подслон, би трябвало да знаете, че животното е отговорност, която в последна сметка вие като възрастен ще поемете. Някои котки живеят до 20-годишна възраст, по тази причина пригответе цялото си семейство за новия член. Ще улесним акомодацията котка-деца с тези 5 стъпки:

1. Напишете си домашното

Направете собственоръчно изследване, с цел да бъдете напълно отдадени на концепцията, даже откакто първичното неспокойствие от косматото приятелче отмине. Добри препоръки може да получите от ветеринарни лекари и чиновници в зоомагазини.

Имайки цялата информация, споделете я с децата си, с цел да схванат какво съставлява да се грижиш за друго живо създание. След като визиите презентацията си, посочете на дребосъците дребни действия, с които съгласно вас ще са потребни за акомодацията на животинчето у дома.

2. Създайте ясни правила

Нека всички бъдат добре осведомени, че с изключение на да бъде дребна плюшена играчка, ставаща само за гушкане, котенцето е и жива душичка. Създаването на правила важи и за двете страни. Предварително планирайте в кои елементи на къщата ще допускате животното. Дали ще го гледате на открито, или ще бъде отчасти пускано да обикаля на независимост? Ще му позволявате ли да се катери по шкафовете?

 Коте

Що се отнася до децата, разпределете длъжностите. Ако има повече от едно дете в къщата, дано едното поеме храненето на котката, с цел да се избегне прехранването. Разпределете часове, в които да се играе с котето, обяснете на малчовците по какъв начин да я хващат/държат (например да не я дърпат за опашката, мустаците, крачетата и да не я стискат силно), както и да бъдат деликатни с боричканията.

3. Разпределяне на труда

Смята се, че детето е способно да поема служба, в случай че е най-малко на 6 години. Независимо от възрастта му то ще демонстрира горещо предпочитание да оказва помощ. Както към този момент споменахме, в случай че имате цялостна къща, предоставете задача на всяко едно дете – едното да поеме нахранване и напояване, друго да се грижи за котешкото легълце и съществуването на играчки. Нека измислянето на име на животинчето се реши на общо заседание.

Вие ще сте индивидът, който би трябвало да се погрижи за котешката тоалетна, защото изпражненията могат да крият евентуална заплаха от паразити, способни да заразят и хора, изключително деца, които не са привикнали да мият ръцете си обширно.

4. Бъдете търпеливи

Тъй като новият ви четириног приятел ще се нуждае от акомодация към измененията в живота му, дайте му време, тъй като това е напълно ново прекарване за него. Някои котета, взети от приюта, в никакъв случай не са усещали комфорта на апартамент или къща. Силно евентуално е децата ви да са ужасно въодушевени и незабавно да заловен животинчето от вратата за краката – тук би трябвало да поставите границата.

Колкото повече време и самообладание дадете на новия член на фамилията да схване новото си местообитание, толкоз по-силна връзка ще създадете с него. Не се учудвайте, в случай че първите дни не излиза от скривалището си под леглото. Инициирайте дребни срещи всеки ден сред котето и децата, с цел да може лека-полека да свикнат със съжителството си дружно.

 Коте

5. Наблюдавайте деликатно всичко протичащо се

След като сте изпълнили предходните четири стъпки и животът с котенцето към този момент е почнал да протича безпрепятствено, добре е да имате поради, че не трябва да го оставяте единствено с децата непрекъснато. Една от аргументите е, че котето може неумишлено да аргументи одраскания или ухапвания при игра, защото това е методът му на развлечение с неговите себеподобни.

Разрешението на казуса е в вярна подготовка и отучване от това държание. Не бива да го окуражавате да продължава. От друга страна, възрастта на детето е значим фактор в обмисляне на опцията да го оставите единствено с животинчето. Всяко дете под 6-годишна възраст не трябва да бъде оставяно без контрол, когато играе с котенцето, а над тези години прилича да обясните на дребните по какъв начин да бъдат нежни. Отделяйки нужното внимание, сред животинчето и децата ще се реализира ужасно и топло другарство.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР