Децата от българските съботно-неделни училища в Кипър започнаха честванията на

...
Децата от българските съботно-неделни училища в Кипър започнаха честванията на
Коментари Харесай

Българчета в съботно-неделни училища в Кипър честват 24 май

Децата от българските съботно-неделни учебни заведения в Кипър започнаха честванията на 24 май. Заради коронавирусните ограничения част от празничната им стратегия е онлайн и към нея няма да могат да се причислят родители и наши сънародници.

В най-голямото в Кипър българско учебно заведение – „ Никола Вапцаров “ в Никозия, ще звучи рецитал, квалифициран от първокласниците. Петокласниците и шестокласниците ще опишат за братята Кирил и Методий, раждането на буквите, за кирилицата и нейния превод на актуален български език. Училищната вокална група „ До, ре, ми “ ще изпее химна „ Върви, народе възродени “.

Заради коронавирусните ограничавания цялата концертна стратегия ще бъде изпълнена без аудитория. Записите от нея ще бъдат качени на интернет страницата на учебното заведение и в обществените мрежи.

Българското учебно заведение „ Народни будители ” в град Паралимни отбелязва 24 май с разнообразни начинания по класове. Децата приготвят презентации, книжки и постери. По традиция българчетата ще вият и венци за светите братя.

Открити уроци, отдадени на празника, организира българското учебно заведение „ Д-р Петър Берон ” в Ларнака. Рисунки на децата от арт-работилницата ще бъдат изложени в учебното заведение и оповестени в обществените мрежи.

Децата от българското учебно заведение „ Васил Левски “ в Дали се включват в самодейността на българчетата по света за общо осъществяване на „ Химна на децата “.

В Кипър работят 10 български учебни заведения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР