Децата ни могат да развият суперпамет още в ранна възраст,

...
Децата ни могат да развият суперпамет още в ранна възраст,
Коментари Харесай

Уроци по Бързо четене помагат за развитието на паметта при децата

Децата ни могат да развият суперпамет още в ранна възраст, с помощта на просветителната методика Бързо четене. Тя е авторска за интернационалната мрежа от детски просветителни центрове Smarty Kids , в допълнение към менталната аритметика, с която ги свързваме и с която са извънредно нашумели у нас през последните години. Програмата предизвиква дребните да могат да се учат на бързо асимилиране и схващане на разнообразни текстове, като по този метод основават и пристрастеност към четенето на книги в подрастващите.

Курсът включва образование посредством мнемотехника – необикновено изкуство и техника за запаметяване, цялост от похвати за облекчено запомняне на оптимален размер информация посредством основаване на изкуствени асоциации - така наречен СУПЕРПАМЕТ. Чрез Бързото четене децата освен се учат да четат, само че и научават дружно с родителите си нови и забавни обстоятелства за света. Така заниманията в никакъв случай не са " скучни ".

Обратната връзка на родителите за образованието по Бързо четене удостоверява, че единствено след 3 месеца децата четат с схващане и по-бързо. Също по този начин покачват интереса си към четенето и от ден на ден протягат ръка към книжките у дома.Повишаването на концентрацията им е също значим подробност в образованието, като паметта се усъвършенства доста. Повишават се и резултатите по разнообразни предмети в учебно заведение.От огромно значение за това децата да посещават курса за Бързо четенес голямо предпочитание, е наличието на материалите, в които изобилстватлюбопитните обстоятелства. " Текстовите задания му станаха обичани и към този момент не се затруднява с прочитането на изискването. Детето има самочувствие, че може да се оправи с текста и да разбере същността му ", споделя Ивелина К., майка на 8-годишния Павел.

За дребните възпитаници в курса това е премеждие, освен потребно от просветителна позиция, само че и занимателно. Споделят, че научаватмногозадържавитепосвета, повишаватскоросттаначетенетоси и се усещат по-уверени, по-решителни и по-знаещи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР