Деца от ОУ Любен Каравелов“ в Русе се включиха в

...
Деца от ОУ Любен Каравелов“ в Русе се включиха в
Коментари Харесай

Деца от Русе помагат с храни и препарати на приютите на отец Иван


Деца от ОУ „ Любен Каравелов “ в Русе се включиха в благотворителна акция в помощ на двата приюта на отец Иван в Нови хан и Якимово. Акцията в навечерието на Коледа се проведена за втора поредна година от русенката Силвия Даскалова, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Близо 200 възпитаници от първи до седми клас събираха в продължение на две седмици храни и перилни препарати, защото сега това е най-необходимо за приютите. Имали са подготвеност да дарят също топли облекла и играчки. Децата са уверени, че да правиш положително е значимо за всеки човек, тъй като на това ги учат учители и родители.

„ С нашите деца годишно, обичайно, организираме благотворителни акции, като вършим децата съпричастни, да изпитват емпатия, да оказват помощ и те го вършат на драго сърце. Разбира се, това се случва и с поддръжката на техните фамилии. Стараем се да го вършим освен по Коледа, а и през образователната година постоянно, когато имаме мотив, децата на драго сърце откликват. Особено дребните са доста въодушевени, те просто даже доста дребен мотив намират, с цел да дарят доста откровено и от сърце “, описа Илка Тотева, педагогичен асистент към ученическия съвет.

Даренията ще бъдат изпратени на отец Иван при започване на идната седмица, с цел да зарадват питомците му преди коледните празници. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР