Десетки палатки, каравани и кемпери, заслони и мобилни заведения са

...
Десетки палатки, каравани и кемпери, заслони и мобилни заведения са
Коментари Харесай

Десетки каравани и палатки са незаконно разположени в имоти близо до плажа "Корал"

Десетки палатки, каравани и кемпери, заслони и мобилни заведения са ситуирани в частни парцели наоколо до плажа "Корал ". Това откри през днешния ден инспекция на кмета на Община Царево Георги Лапчев, специалисти на Общинската администрация, еколози, служители на реда, геодезисти.

Проверката бе провокирана след сигнали на притежатели на земи, които се оплакали, че в парцелите им има нелегално настанени.

Проверяващите през днешния ден завариха химически тоалетни сложени на предпазени пясъчни дюни, в частните парцели имаше сателитни чинии закачени на дървени колове, слънчеви акумулатори, външни мивки, необезопасени кабели и други Повечето от противозаконните палатки, каравани и кемпери са сложени върху 11 частни имота благосъстоятелност на испанската компания "Ибедрола ". Фирмата закупи парцелите преди към 10 години.
Тези хора нямат контракти с цел да употребяват непознати парцели, сподели Плумка Митрева, шеф на "Местни налози и такси " в Община Царево. Когато ги попитаме споделят, че са се договорили устно, изясни тя.

Тук сме, с цел да установим какво се случва действително на "Корал ". Ще се създадат замервания с цел да се откри къде тъкмо и в кои парцели са ситуирани противозаконните обекти. Така общината ще има несъмнено доказателство, и това е значимо когато се стигне до спор, съобщи кметът на Община Царево Георги Лапчев.

Повечето от притежателите на парцели са написали в годишната декларация, че няма да употребяват терените си и желаят да бъдат освободени от такса боклук. На процедура обаче нещата стоят по друг метод. Мнозина от почиващите са сложили караваните си върху такива терени, а отпадъците, които оставят след себе си се почистват за сметка на Общината, сподели кметът.
Заради нарушаванията на "Корал ", Община Царево ще изиска да бъде спряно електричеството и водоподаването към парцелите, попадащи в цялата територия на плаж "Корал ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР