Десетки хиляди участваха днес в демонстрация в центъра на Барселона

...
Десетки хиляди участваха днес в демонстрация в центъра на Барселона
Коментари Харесай

Многохилядна демонстрация за единство на Испания

Десетки хиляди участваха през днешния ден в проява в центъра на Барселона по случай националния празник на Испания, с цел да покажат, че са срещу сепаратистките каталунски водачи, които преди година доведоха самостоятелната област до ръба на отцепването, съобщи Франс прес.

С развени испански национални флагове и възгласи "Да живее Испания! " към 65 000 стачкуващи съгласно общинската полиция (300 000 съгласно организаторите) минаха по централен бул. до площад "Каталуния ".

"Дойдохме, освен с цел да покажем нашето възприятие за принадлежност към Испания, а и с цел да настояваме за единение, единение на Испания и на каталунското общество, което е все по-разделено ", сподели 21-годишният студент Кристиан Родригес.
Жителите на този район, общо 7,5 млн., са разграничени поравно на последователи и съперници на независимостта.

Запазили безмълвие през последните години, спрямо радетелите за самостоятелност, последователите на оставането на района в Испания се активизираха, откакто бившето каталунското държавно управление отпред с Карлес Пучдемон провежда на 1 октомври 2017 година референдум за самоопределяне, разгласен от Мадрид за противозаконен.

Делото против упрекнатите в протест сепаратистки водачи би трябвало да стартира през януари следващата година. Ако бъдат наказани, каталунските политици може да получат по 25 години затвор.
"Настоявам съдиите, които скоро би трябвало да вземат решения, да не се поддават на заплашване ", съобщи от трибуната Хавиер Мехино, вицепрезидент на групата "Испания и каталунци ", която провежда демонстрацията, а множеството отговори в един глас: "Пучдемон в пандиза! "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР