Десетки хиляди служители от публичния сектор в Северна Ирландия излязоха

...
Десетки хиляди служители от публичния сектор в Северна Ирландия излязоха
Коментари Харесай

Хиляди държавни служители протестират в Северна Ирландия с искания за увеличение на заплатите

Десетки хиляди чиновници от обществения бранш в Северна Ирландия излязоха в стачка в знак на митинг против политическата невъзможност, която ги остави без нарастване на заплатите, а страната - без настоящо държавно управление. Повечето училища бяха затворени, а болниците работеха на омекотен режим. От своя страна властите предизвестиха хората да не пътуват, в случай че не е неотложно, защото екипите за опесъчаване на пътищата също са се присъединили към митинга.
Ние стачкуваме по насила. Това не е нещо, което желая през днешния ден. Не желая да стачкувам. Искам да съм на открито и да работя с моите възпитаници, които се нуждаят от своята рутина, които имат потребност от мен там. Трябва обаче да осигуря бъдещето на своята професия.
Мeри Ъруин, учителка за деца със специфични потребности

24-часовата стачка на към 150 000 учители, медицински сестри, водачи на рейсове и други е най-голямата от години в Северна Ирландия Припомняме, че страната е част от Обединеното кралство, само че е със лично районно държавно управление.

Това правителство обаче не действа от съвсем две години, откогато една от двете партии, споделящи властта, напусна заради спор за комерсиалните правила след Брекзит. В страната се очертава патова обстановка, така като не се вижда ясен изход от политическата криза, което пък допринася още повече за недоволството на жителите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР