Десетки граждани се събраха пред парламента, за да подкрепят президентското

...
Десетки граждани се събраха пред парламента, за да подкрепят президентското
Коментари Харесай

Граждани се събраха пред парламента, за да подкрепят президентското вето в законопроекта за бюджета на НЗОК

Десетки жители се събраха пред Народното събрание, с цел да поддържат президентското несъгласие в законопроекта за бюджета на Здравната каса. Част от текста постанова мораториум върху лекуването с нови лекарства. Протестиращите упорстват страната да задели нужните средства за терапия на извънредно нуждаещите се, на които лекуването изисква използване на нови медикаменти.

Аз не съм част от проведен митинг, с цел да мога да приказвам от името на уредниците за стъпки, само че това, което разбирам, че ще се случи е, че госпожа Мая Манолова ще сезира Конституционния съд в качеството си на омбудсман. Абсолютно всеки може да се окаже на мястото на някой от тези пациенти. Това са медикаменти, които са настоящи и които са на практика финален вид в избрани случаи. Бюджетът на касата е над един милиард. Какво са 25 милиона на този декор - съобщи протестираща гражданка.

По всяка възможност депутатите ще отхвърлят ветото на президента с претекста, че възбраната за финансиране на нови молекули няма да лиши пациентите от животоспасяващо лекуване.

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР