Десетки германски ценители на изкуството посетиха впечатляващата изложба на Дружеството

...
Десетки германски ценители на изкуството посетиха впечатляващата изложба на Дружеството
Коментари Харесай

Пловдивските художници направиха фурор в Берлин

Десетки немски ценители на изкуството посетиха впечатляващата галерия на Дружеството на пловдивските художници, която се откри предходната седмица в Българския културен институт в Берлин. Куратор на експозицията е Снежана Фурнаджиева - ръководител на Дружеството. За представянето в Германия бяха подбрани творбите на 34 пловдивски създатели - едни от най-хубавите и одобрени създатели на живопис и графика и забавни млади пловдивски художници, впечатляващи със своите търсения, техника и автентичност в мисленето.

„ Аранжирана и подредена, изложбата провокира откровено удивление на сътрудниците на БКИ, които възкликнаха още преди откриването „ Сякаш националната изложба е тук! “. Всяка картина грее със лична светлина, без да задушава останалите. Художниците били посрещнати с изключителна топлота, внимание и грижа. Изложбата е посетена и от чиновници на посолството, както и от ръководителя на парламентарната комисия по просвета Вежди Рашидов.

Немските художници и фенове на изкуството препълниха залата и демонстрираха извънреден интерес към изложбата и към бъдещи планове и проекти за взаимна активност “, описа Снежана Фурнаджиева. Тя е показала пред немската аудитория и благосъстоянията на Европейската столица на културата и нейната непокътната „ визитна картичка “ - пловдивските художници, популяризирали града по света. На срещите с Дружеството на немските художници са разисквани и бъдещи артпроекти, които да се развият в двете страни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР