Десетки домакинства получават дърва от община Кюстендил при цена 10

...
Десетки домакинства получават дърва от община Кюстендил при цена 10
Коментари Харесай

Община Кюстендил дава възможност да се получат дърва на цена 10 лева за кубик

Десетки семейства получават дърва от община Кюстендил при цена 10 лв. за куб. м по система, при която се добиват независимо от общинската гора. Същевременно цената на дървата за огрев по компаниите и пунктовете е 170 лв. за куб. м, като прогнозите са през септември да доближи 200 лв. кубика.

" Все повече хора - при високите цени на дървата по пунктовете и чакането по лист, което продължава месец-два, се записват за дърва по системата " на корен " по цена 10 лева за кубик ", означи кметът на Кюстендил Петър Паунов.

" 10 лева " на корен ". Получават си всичките дървата навреме, отиват си, добиват си ги. Вече имаме информация, че от държавните описи хора почват да се трансферират още веднъж. Допълнително ще допуснем хора да си поправят описите. Всеки, който счита и има сили опция самичък, до 10 кубика боров материал може да си получи на символичната цена от 10 лева с Данък добавена стойност ", добави още той.

Ситуацията с обезпечаването на дърва за огрев в Кюстендилско се усъвършенства, сподели специалист по търговията с дървесина в района. Стига страната и Агенцията по горите да не излизат непрекъснато с нови разпоредби, което затруднява работата на компаниите при добива, превозването и реализацията им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР