Десетимата живи бивши министри на отбраната на САЩ призоваха за

...
Десетимата живи бивши министри на отбраната на САЩ призоваха за
Коментари Харесай

Десетимата бивши министри на САЩ призоваха за мирно предаване на властта

Десетимата живи някогашни министри на защитата на Съединени американски щати приканиха за кротичък политически преход, в който да не бъдат намесвани въоръжените сили, съобщи Франс прес.

Аштън Картър, Лион Панета, Уилям Пери, Дик Чейни, Уилям Коен, Доналд Ръмсфелд, Робърт Гейтс, Чък Хейгъл, Джеймс Матис и Марк Еспър приканиха в публикация във в. "Вашингтон пост " Пентагона да поеме ангажимент за спокойно предаване на властта.

Те насочиха апела си преди сесията на Конгреса в сряда, когато би трябвало да бъде заверен резултатът от президентските избори през ноември. Те бяха извоювани от демократа Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, който би трябвало поеме президентския пост от Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския на 20 януари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тръмп обаче продължава да твърди, че той е спечелил изборите и че успеха на Байдън, приета от Избирателната гилдия, е реализирана посредством машинация.

"Опити за интервенция на американските въоръжени сили в уреждането на изборните различия ще ни отведат в рискова, противозаконна и противоконституционна територия ", считат някогашните министри, двама от които - Матис и Еспър - бяха назначени от Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР