Десет милиона лева ще инвестира водещата българска транспортно-логистична компания Transpress

...
Коментари Харесай

Transspress избра "Главболгарстрой" за изпълнител на новата си логистична база

Десет милиона лв. ще влага водещата българска транспортно-логистична компания Transpress в построяването на нов логистичен център в Индустриален парк " София - Божурище ". По проект базата би трябвало да проработи в края на 2022 година
От ляво надясно – Веселин Стоянов, създател и шеф на Transpress, Калина Константинова, заместник-министър на стопанската система, инж. Калин Пешов, ръководител на надзорния съвет на " Главболгарстрой " АД, Маджиде Ахмедова, заместник-изпълнителният шеф на Българска организация за вложения, и Антоанета Барес, изпълнителен шеф на Национална компания " Индустриални зони " Проектът
Проектът е ситуиран на повърхност от 40 дка, застроената ще е 8 хиляди кв.м и ще включва и построяването на крос-докинг платформа, склад за обработка на товари, зона за систематизиране на колета и артикули, както и офисна част и център за обслужване на клиенти.

Проектът планува още построяването на 60 рампи, което ще разреши едновременното товарене и разтоварване на 60 камиона с режим на работа 24/7 по стандартите за световна компания. Ще могат да се обработват до 12 000 тона на денонощие. Паркинг зоната може да поеме до 100 камиона и 300 автомобила. С тези параметри логистичният център ще бъде без аналог в страната и с най-голямата крос-докинг платформа за обработка на палетни колета.

" Това ще бъде най-голямата логистична база на Transpress досега, втора в София и 14-а за страната. Тя ще бъде и част от интернационалната мрежа от над 400 точки на нашия световен сътрудник - Dachser ", изясни Веселин Стоянов, създател и шеф на Transpress. По думите му по време на церемонията за старт на плана даже през спешната 2020 година компанията записва над 20% нарастване на оборота, а при куриерските доставки - над 30%. Корпоративните клиенти към този момент са над 18 хиляди, а годишно Transpress обработва над 1 млн. колета.

Основен приоритет при построяването на новия логистичен център е и потреблението на " зелени " софтуерни решения. Те са заложени на планово равнище посредством разнородни енергоспестяващи системи, които усъвършенстват успеваемостта на постройката, в това число подготовка за фотоволтаична апаратура на покрива. Складът също ще бъде оборудван с последно потомство високоефективни и " зелени " подемни машини. В сходство с трендовете за развиване на превоза ще бъдат построени и зарядни електрически станции.

" За мен е наслаждение да създадем първа копка на новата съвременна логистична база на компания, която продължава да се развива в сложни стопански условия. В лицето на страната се надявам да продължавате да имате почтен и предан сътрудник ", съобщи заместник-министърът на стопанската система Калина Константинова по време на церемонията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР