Десет души са загинали, а още 55 са били ранени

...
Десет души са загинали, а още 55 са били ранени
Коментари Харесай

10 са загиналите и 55 ранените след вчерашната рашистка терористична атака! "Това е убийство с цел сплашване и за удоволствие. Светът трябва да види с какво абсолютно зло се борим", заяви президентът Зеленски

Десет души са починали, а още 55 са били ранени при съветски обстрел на центъра на украинския град Херсон, заяви в ефира на телемаратона FREEDOM губернаторът на Херсонска област Ярослав Янушевич.

" Към момента имаме 55 ранени. Освен това, вследствие на обстрелването на центъра на града починаха 10 индивида. 18 от ранените са в тежко положение. За благополучие, няма потърпевши деца ", съобщи Янушевич.
 
 Загинали в резултат на рашисткия терористичен удар по Херсон Загинали в резултат на рашисткия терористичен удар по Херсон Източник: Telegram
По-рано през днешния ден заместник-ръководителят на украинската президентска канцелария Кирило Тимошенко заяви за седем починали и 58 ранени, 18 от които - тежко. В канала си в " Телеграм " Тимошенко разгласява и фотоси на мъртви на тип хора в центъра на града. " Руснаците още веднъж направиха гнет и обстрелваха центъра на града. Загинаха хора, разрушени са здания ", сподели той и добави, че по улиците е имало доста хора поради уикенда.
 

 
Украинският президент Владимир Зеленски осъди нападението като следващо закононарушение от страна на Русия тъкмо преди Коледа. Той сподели, че фотосите на починалите евентуално ще бъдат маркирани от обществените медии като сензитивно наличие. " Това обаче не е сензитивно наличие, това е същинският живот на Украйна и украинците ", добави президентът.
 
 Последиците от съветския терористичен удар Последиците от съветския терористичен удар Източник: Telegram
В региона няма военни цели. " Това е ликвидиране за заплашване и за наслаждение. Светът би трябвало да види с какво безусловно зло се борим ", съобщи Зеленски, представен и от Ройтерс. Юрий Соболевски, заместник-председател на регионалния съвет, съобщи, че ракетата се е приземила до супермаркет до площад " Свобода " в града.
 
Там е имало цивилни, сподели той. Юрий Соболевски, заместник-председател на регионалния съвет, съобщи, че ракетата се е приземила до супермаркет до площад " Свобода " в града. Там е имало цивилни, сподели той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР