Десет американски професионалисти се преместват в малко градче в средата

...
Десет американски професионалисти се преместват в малко градче в средата
Коментари Харесай

Арнолд Шварценегер спасява град в Сардиния от изчезване

Десет американски експерти се реалокират в малко градче в средата на Сардиния , известно с това, че е отечество на някогашен Мистър Вселена, който е бил непосредствен другар на Арнолд Шварценегер, като заплащат алегоричен наем от 1 евро (86 пенса) на месец.

Това разкрив в. " Гардиън ".

Проектът, наименуван " Работа от Ололай " и стартиран от локалния съвет в съдействие с асоциацията " Са Мата ", има за цел да усили броя на популацията в градчето , ситуирано в планинския район Барбаджа на италианския остров.

Групата ще може да живее и работи в Ололай, градче с население от към 1300 души, толкоз дълго, колкото желае. Американците са определени за началната фаза на плана заради връзката на града със Съединени американски щати.

Там е роден Франко Колумбу, пастир, станал боксьор, който се реалокира в Калифорния в края на 60-те години на предишния ХХ век, а през 70 години на предишния ХХ век. печели купите " Мистър Европа " и " Мистър Вселена ".

Колумбу се среща с Шварценегер на съревнование по културизъм в Германия в средата на 60-те години на ХХ век и двамата завързват другарство за цялостен живот , като Колумбу е шафер на сватбата на артиста и някогашен губернатор на Калифорния с Мария Шрайвър.
 Италиански град печата лична
Италиански град печата лична " валута " за подкрепяне на локалните хора и компаниите

Пет " дукати " са най-стойност 5 евро, 20 от тях са 20 евро

Новите поданици ще живеят в жилища, обезпечени от локалния съвет единствено за 1 евро наем на месец .

Инициативата е продължение на сполучливата продажба на порутени жилища за 1 евро, стартирала в Ололай преди няколко години, като сходен ход е подхванат в десетки градове в цяла Италия , застрашени от изгубване заради намаляването на популацията.

В последна сметка в плана ще могат да вземат участие и други националности, откакто бъде основан уеб страница, предопределен за кандидатстване.

" Съживяването на града, подобряването на живота на жителите и ограничението на обезлюдяването са нашите цели ", споделя Франческо Колумбу, кмет на Ололай, който няма родствена връзка с известния си съгражданин.
 Шварценегер и Тунберг упорстват за истината за климата от международните водачи
Шварценегер и Тунберг упорстват за истината за климата от международните водачи

" В края на краищата истината ще доближи и до вас "

" Вярваме, че нашето е хубаво място за живеене и работа от разстояние, което предлага метод на живот, формиран от природа, успокоение, здравословна храна и обичаи . "

Бодибилдърът Коломбу печели купата " Мистър Олимпия " през 1976 година и 1981 година, а през 1977 година заема пето място в първото съревнование за най-силен мъж в света.

През 1978 година той е включен в Книгата на върховете на Гинес за това, че е спукал бутилка с гореща вода, като е духнал в нея. Връща се в Олалай всяко лято и умира през 2019 година, откакто се усеща зле, до момента в който плува край крайбрежията на Сардиния.
 Откриха музей на Шварценегер
Откриха музей на Шварценегер

По какъв метод Шварценегер е постигнал своите триумфи

" Градът е прозорец към света ", споделя Вероника Мата, ръководител на асоциацията " Са Мата ". " Избрахме Съединени американски щати за началната фаза поради връзката му с една специфична персона - незабравимия Франко Колумбу ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР