Derida Dance Center кани млади артисти с натрупана танцова практика

...
Derida Dance Center кани млади артисти с натрупана танцова практика
Коментари Харесай

Derida Dance Center с обучителна програма за хореографи

Derida Dance Center кани млади актьори с насъбрана танцова процедура и предпочитание за бъдещо професионално хореографско развиване. Обучителната стратегия стартира на 18 април, кандидатстването е до 13 април.

По думите им задачата на програмата е да развие задълбочена професионална компетентност на млади хореографи за изцяло приготовление и основаване на театрален артикул под управлението на артистичния началник на програмата Живко Желязков.

Освен с него, определените участници ще работят с Иван Шопов - основаване на музикална среда и звуков дизайн, Албена Баева - основаване на образна среда и работа с нови медии, Виктор Георгиев - светлинен дизайнер, Ида Даниел - драматургия за танцови представления и Атанас Маев - арт мениджмънт.

Участниците ще имат опция да почерпят опит от задгранични гост-хореографи и да разработят самостоятелни проекти за бъдещо професионално кариерно развиване.

Програмата включва теоретична и практическа част и завършва с обществено показване на създадените планове (танцови миниатюри до 15 минути) на сцена „ Дерида “.

Два от плановете ще получат опция за включване в резидентската стратегия на Derida Dance Center, като това ще им даде спомагателен достъп за работа на сцена, както и финансиране в размер на 1500 лв. за покриване на продукционни разноски за доразвиване на танцовите представления.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР