Депутатите в настоящият парламент притежават 219 леки и товарни автомобили,

...
Депутатите в настоящият парламент притежават 219 леки и товарни автомобили,
Коментари Харесай

Депутатите в 47-ия парламент притежават лични превозни средства за над 5 млн. лева

Депутатите в актуалният парламент имат 219 леки и товарни коли, мотоциклети и лодки на стойност малко над 5 млн. лв.. Двама народни представители - от ГЕРБ и " Продължаваме промяната ", пък са притежатели на яхта и аероплан. Най-предпочитаните от народните представители марки коли са " Мерцедес ", " Тойота " и " Фолксваген ".

Тези и други данни обобщава Институтът за развиване на обществената среда въз основа на декларациите за имуществено положение, които депутатите подават пред Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).

Според данните общо 164 от актуалните народни представители са показали, че в персонално качество имат 219 транспортни средства, чиято обща стойност възлиза на 5 224 876 лева 11 депутати са показали, че те самите не имат коли, само че техните съпрузи са притежатели на 13 разнообразни типове МПС.

Обобщените данни демонстрират, че най-вече са притежателите на:

" Мерцедес " - 27 броя (23.08%);

" Тойота " - 24 броя (20.51%);

" Фолксваген " - 21 броя (17.95%);

" Форд " - 16 броя (13.68%);

БМВ - 15 броя (12.82%);

" Ауди " - 14 броя (11.97%)

Според подадените заявления депутатът с най-вече транспортни средства е Гюнай Хюсмен от ГЕРБ, който има 5 автомобила. Собствеността на всички тях е разграничена и със брачната половинка му. Бившият регионален шеф на Разград е оповестил и най-скъпия автомобил в този парламент. Става въпрос за Мерцедес S 580 4МATIC, добит през 2021 година за 319 300 лева Отново той е заявил още един мерцедес, платен през 2014 година за 250 хиляди лева Сред притежателите на по-скъпи коли се подрежда депутатът Бранимир Балачев още веднъж от ГЕРБ с " Ауди Q7 " за 143 400 лева.

Най-евтиното транспортно средство е заявил депутатът Ангел Георгиев от " Възраждане ", който се е сдобил със БМВ за едвам 100 лева Най-необичайната марка пък е " Тофаш Доган " - турски автомобил, на заявена стойност 350 лева, благосъстоятелност на Сезгин Мехмед от Движение за права и свободи.

Варненският народен представител от ГЕРБ Бранимир Балачев също по този начин има и единствената заявена яхта. Това е ветроходната Sun Odyssey, само че от данните в имуществената декларация не става прочут нейният модел. Депутатът е купил яхтата дружно със брачната половинка си. Сумите, декларирани против имената на двамата, са по 58 676 лева Народният представител от ГЕРБ има и джет Sea Doo.

Сред заявените моторни транспортни средства са и самолетите на депутата Стоян Георгиев, определен от листата на " Продължаваме промяната " в Силистренския изборен регион. Преди да стане депутат, той е бил водач и притежател на компания за селскостопанска авиация. В декларацията си той е показал 2 самолета " Чесна ", които са в съсобственост със брачната половинка му. Също по този начин депутатът е описал и 6 летателни апарата на компанията, ръководена още веднъж от неговата брачна половинка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР