Депутатите ще гласуват промени в Наказателния кодекс, които предвиждат по-тежки

...
Депутатите ще гласуват промени в Наказателния кодекс, които предвиждат по-тежки
Коментари Харесай

По-тежки наказания за компютърни престъпления в дневния ред на Народното събрание за 12 май

Депутатите ще гласоподават промени в Наказателния кодекс, които плануват по-тежки наказания за компютърни закононарушения.

В пленарната зала влизат и две проекторешения на ГЕРБ, свързани с отчет на Сметната палата за публичните поръчки на Агенция „ Пътна инфраструктура " и за краткотрайна комисия за всички меморандуми, подписани от Министерския съвет за последната 1 година.

Поправките в Наказателния кодекс, които депутатите ще гледат на първо четене, завишават оптималните санкции за компютърни закононарушения измежду интелектуалната и индустриалната благосъстоятелност и за закононарушения, свързани с детска полова употреба в интернет.

За съзнателно заразяване на компютърна мрежа, която е част от сериозната инфраструктура, наказването е отнемане от независимост до 12 години и санкция до 20 хиляди лв..

Парламентът ще гласоподава и дали да сътвори краткотрайна анкетна комисия по искане на ГЕРБ, в която да прегледа всички меморандуми и писма за планове, подписани от Министерски съвет в интервала 12 май 2021 до 20 април 2022 година.

Бившите ръководещи са предизвикани от неналичието на ясна и съответна информация за уговорките, които изпълнителната власт поема, и показват като образец писмото за желание, което енергийният министър Александър Николов подписа с компанията " Джемкорп ".

В резултат на това партньорство в България се чакат вложения за над един милиард $.

От ГЕРБ упорстват още Народното събрание да изиска от Сметната палата финален одитен отчет за сключването и осъществяването на договорите за публични поръчки от пътната организация по отношение на толсистемата от началото на проектирането й до края на 2020 година

Депутатите ще прегледат и поправките, препоръчани от " Възраждане ", в закона за налога върху добавената стойност, които плануват нулева ставка за храни, медикаменти и електрическа енергия.

Партията на Костадин Костадинов упорства за тази мярка поради високата инфлация и ниската покупателна дарба на българските жители, а по този метод ще бъдат подкрепени семействата и бизнеса.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР