Депутатите приеха на първо четене Законопроект за изменение на Закон

...
Депутатите приеха на първо четене Законопроект за изменение на Закон
Коментари Харесай

Министър ще замества премиера, когато отсъства, прие парламентът

Депутатите одобриха на първо четене Законопроект за изменение на Закон за администрацията. С него се урежда осъществяването на функционалностите на министър-председателя при негово неявяване от страната или прилагане на законоустановен отпуск, когато пълномощията му не могат да бъдат изпълнени от заместител министър-председател заради неявяване от страната, прилагане на законоустановен отпуск или при неспособност за упълномощаването му.

Предлага се в тези случаи министър-председателят да може да разпорежда осъществяването на своите пълномощия на избран от него министър, с писмена заповед за всеки съответен случай. Гроздан Караджов заподозря, че отново се прави закон за избран човек и настоя непосредствено да се запише, че става въпрос за Асен Василев. Той бил скритият министър председател.

Тошко Йорданов излезе и не се съгласи с него като уточни, че скритият министър председател седи пред него и това е Делян Пеевски, Николай Денков му бил секретарка и понякога правел " миг-миг ". Това болшинство беше заченато меко казано по циничен метод, счита Цончо Ганев. Осъзнавате ли какъв брой сте жалки, недоумява той. Пеевски ви е министър-председателят, това ви е пътеводната светлина, атакува Ганев болшинството.

" Моля ви да не прекалявате с култа към личностите ", настоя Росен Желязков. Цончо Ганев излезе да цитира антиГЕРБ и антиПеевски изявления на лица от ПП/ДБ. Парламентът няма потребност да слуша нелепости, ядоса се Явор Божанов и настоя за отношение от страна на парламентарния началник. Те вадят огромни изявления, само че най-после са мекички, акцентира националният представител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР