Депутатите от ВМРО предлагат промени в разглеждания на второ четене

...
Депутатите от ВМРО предлагат промени в разглеждания на второ четене
Коментари Харесай

ВМРО предлага таван на надценките в търговските вериги и увеличаване на глобите при нарушение


Депутатите от Вътрешна македонска революционна организация оферират промени в обсъждания на второ четене ЗИД на Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица. Редакционните промени бяха показани от народния представител Александър Сабанов. Той стимулира от парламентарната естрада предлагането, като съобщи, че по този начин ще бъдат принудени комерсиалните вериги да позволен локални производители да влязат и продават на щандовете, като по този начин ще имат достъп до огромната маса консуматори.

В член 16а, в алинея 1 след думите „ произвеждане нахрани “ се прави добавка „ от български първични материали “. В края на текста по алинея 1 да се добави изречение „ Тези икономически субекти са длъжни да дават на популацията предлаганите от тях артикули и услуги на цени с не повече от 25% от чистите цени на придобиването им от производител до краен консуматор ( с включени всички бонуси, такси и надценки) “.

Също по този начин Сабанов предложи да бъдат увеличени санкциите за комерсиалните вериги, които нарушават тези разпореждания. При първо нарушаване санкцията да е от 30 хиляди до 50 хиляди лева, при второ – от 60 хиляди до 100 хиляди, а при трето нарушаване – 100 хиляди лв.. Глобите са за всеки търговски обект, в който има нарушаване.

Видео от изявлението на народния представител Александър Сабанов


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР