Депутатите обсъждат условията за достъп до сградите на Народното събрание

...
Депутатите обсъждат условията за достъп до сградите на Народното събрание
Коментари Харесай

Депутатите отново се скараха за зеления сертификат в НС

Депутатите разискват изискванията за достъп до постройките на Народното събрание при изключителна епидемиологична обстановка. Проекторешението е импортирано от " Продължаваме Промяната " и " Демократична България ".

Точката беше включена тази заран в дневния ред. Вчера Комисията по конституционни и правни въпроси, а ден преди този момент и Комисията по опазване на здравето, взеха решение достъпът до постройките на Народното събрание да бъде след показване на годен документ за цялостен курс на имунизация против COVID-19 или на уверение за преболедуване, уверение за съществуване на антитела, негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди този момент, или бърз антигенен тест, осъществен до 48 часа преди влизането в постройката.

Правилата, в случай че бъдат утвърдени, би трябвало да влязат в действие от 24 януари т.г.

Разходите за антигенните проби за сътрудниците на народните представители, сътрудниците на парламентарните групи, чиновниците на администрацията на Народно събрание и представителите на медиите да се покриват от бюджета на Народното събрание, е планувано в проекторешението. Това няма да важи за самите депутати и те ще си заплащат сами бързите антигенни проби.

При скупчване за бързи проби народните представители могат да се употребяват с преимущество.

От " Възраждане " желаеха да се свика отново Комисията по опазване на здравето за зелените документ и в Народно събрание. " Има умрели имунизирани. Какво значи, че сте имунизирани – също се заразявате, разболявате и умирате. Какво потвърждавате с този зелен документ , документ? Вие предизвиквате революция. Обществото е разграничено. Обществото счита, че имунизирането и зеления документ не оказват помощ. Пречат на правото на труд и на обучение. В момента оферирате да се лимитират и политическите права на жителите – като пречите на народните представители на съставляват жителите. Това разгласи от парламентарната трибуна Елена Гунчева от ПГ „ Възраждане “.

Проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС отговори, че имунизацията защищава значително И съобщи, че от 100 имунизирани, 8 няма да са предпазени. Другите 92 ще са защитени от тежко заболяване и гибел. " Българските жители би трябвало да чуят, че имунизациите пазят. Представяте ли си това да се беше случило със СПИН-а - че не би трябвало носим защитни средства. Сега нямаше да има живи хора в тази зала ", направи съпоставяне Ангелов.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР