Депутатите избират на парламента. Никола Минчев от Продължаваме промяната е

...
Депутатите избират на парламента. Никола Минчев от Продължаваме промяната е
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV: Депутатите избраха предложения от Киро и Асен Никола Минчев за парламентарен шеф

Депутатите избират на Народното събрание. Никола Минчев от " Продължаваме промяната " е техният претендент.

" Здравейте още веднъж ", сподели от трибуната Кирил Петков.

" Преди да престанете да се хилите отдясно, ще кажа нещо значимо, предлагаме да бъде определен Никола Георгиев Минчев ", внесе кандидатурата на съпартиеца си Петков.

Той го показа като юрист, с непримирима гражданска позиция. Освен това бил честен и носил неизменност. Освен това щял да служи на идеята - триумфът на България.

Хамид Хамид изиска 30-минутна отмора, с цел да може парламентарните групи да се срещнат с кандидатурата.
свързани новини35894преди 4 часа
Д-р Силви Кирилов разгласи почивката и след 30 минути ще се пристъпи към избиране на ръководителя на 47-ото Народно заседание.

След това от името на " Възраждане " направиха предложение Цончо Ганев да стане на Народното събрание.

За Никола Минчев гласоподаваха 158 депутати, един беше срещу, а 72-ма народни представители се въздържаха.

За Цончо Ганев гласоподаваха 13, срещу бяха 91, а 88 се въздържаха.

След това Минчев произнесе слово, към този момент като парламентарен началник. " Българският парламент не е просто място, където се творят законите, а институцията, която обезпечава всички действия в публичния живот. Парламентът отразява настройките в обществото. С избора на 7 обединения, гласоподавателят ни даде явен знак, че чака от нас екипна работа ", прочете очевидно обезпокоен речта си Минчев.

Той прикани Народното събрание да изкара своя цялостен четиригодишен мандат. Освен това за него да бъде парламентарен началник било чест. " Вярвам, че ще работим Народното събрание да бъде мястото за градивни полемики и диспути ", приключи той.

След това се пристъпи и към избора на негови заместници на парламентарния президиум.

От името на Политическа партия, за заместник-председател беше посочен Мирослав Николаев Иванов от Ямбол. От ГЕРБ-СДС предложиха Росица Кирова за поста заместник-председател. От Движение за права и свободи показаха за собствен претендент Мукаддес Налбант. От Българска социалистическа партия предложиха Кристиян Вигенин. Хората на Слави Трифонов направиха предложение Ива Митева Йорданова-Рупчева да е заместител на Никола Минчев. Атанас Атанасов е кандидатурата на Демократична България, а от " Възраждане " издигнаха Цончо Ганев.

Съгласно признатите правила, кандидатурите се гласоподават в целокупност. Така с изключение на ръководител, си избраха и седмина негови заместници.

Следваща точка от дневния ред беше прогласуването на правилника за работа, който до приемането на нов, ще е този от предходния парламент.

По двама депутати от всяка партия бяха препоръчани и определени за парламентарни секретари.

Заседанието беше закрито от новия ръководител, който разгласи, че идващото пленарно съвещание, ще е на 8 декември (сряда) от 9 часа.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО Пожарна охрана ПИК TV!



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР