Депутати от ГЕРБ са внесли законови , за да се

...
Депутати от ГЕРБ са внесли законови , за да се
Коментари Харесай

ГЕРБ променя закон, за да предпази сараите на Доган

Депутати от ГЕРБ са внесли законови, с цел да се резервира лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган на.
Те са в Закона за рибарството и аквакултурите и на процедура засягат единствено преходните и заключителни разпореждания. С тях обаче се пренаписва Законът за морските пространства, вътрешни водни пътища и пристанищата.
Така излиза, че градеж или елементи от градежи, които са здания за сезонно прилагане и граничат с риболовен или профилирани пристанища, не подлежат на унищожаване и са възможни.
Постройките въпреки всичко би трябвало да извършват няколко условия, като да вземем за пример да са в територии с утвърден Общ организационен проект, да подхождат на " общата конструкция и преобладаващия режим на територията " и да не са рискови и негодни за прилагане.
Освен това в измененията се показва, че производства, почнали преди влизането в действие на закона, се приключват. Към законопроекта липсват разказани претекстове , което стана традиция за импортирани от ГЕРБ оферти.
Имението на Доган на плаж " Росенец " елементарно може да се възползва от поправката, сходна заплаха има и за други " сезонни " обекти край морето. Става дума за, издигната на самия пясък, на метри от водата. За премахването ѝ бе издадена заповед от община Бургас предишния август. До разрушение по този начин и не се стигна, тъй като формалният притежател на Сарая – компания " Стрейтлайн " на арх. Калин Тихолов , оспорва. Жалбата му бе отхвърлена от административния съд в Бургас, само че това решение бе анулирано от Върховния административен съд. Така премахването на постройката бе блокирано.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР